joi, 12 octombrie 2023

. CEI CE SE DEPĂRTEAZĂ DE DUMNEZEU, NU-SI AFLĂ ODIHNA NICĂIERI! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"...


                                          In Israel...la Biserica Adormirii Maicii Domnului

        🙏 Bucuria mea, minunat si de neuitat este cuvantul de invatatura al Sfantului Parinte, Paisie Aghioritul: "Cu cat oamenii se departeaza mai mult de viata cea simpla, fireasca, de credinta in Dumnezeu si inainteaza spre lux si bogatie, cu atat creste si tulburarea din sufletele lor: "Fara Mine (Iisus Hristos), nimic nu puteti face!" (Ioan 15:5). 

Cu cat se indeparteaza de Dumnezeu, nu-si afla nicaieri odihna sufleteasca. 

Oamenii se grabesc si alearga mereu. 
Nici pe ei insisi nu se cunosc.

 Pai, cum sa se cunoasca? 

Te poti oglindi in apa tulbure?

 Nuu! 

Oamenii nu se gandesc la viata vesnica, ci cer numai aici cat mai multe bucurii materiale (MULTA BUNASTARE MATERIALA = SARACIE SPIRITUALA). 

          De aceea nu afla linistea si alearga mereu. Bine ca exista viata de dincolo. Daca oamenii ar fi trait vesnic in viata aceasta, nu ar fi existat un iad mai mare, datorita felului in care au inteles ei sensul vietii (nestiind ca traim sa ne mantuim sufletele noastre). Noi oamenii dam examene in acesti ani grei, ca sa se vada ce face fiecare. Dar vad multa nepasare. Nu vor să auda ca se apropie A Doua Venire, ca sa nu se mahneasca si sa poata petrece.

 Mai demult, cand auzeau, de pilda: ”Va trece o cometa”, indata oamenii se cutremurau si-si spuneau: "Se poate sa murim. Asadar sa ne pregatim, sa ne spovedim, sa facem vreo faptă buna”. Si incepeau sa faca ceva, se pregateau. 

S-au cand auzeau: „Va fi razboi”, se pregateau. Acum sa nu auda de a Doua Venire, să nu auda ca va veni candva antihrist.

 De ce? 

Ca sa petreaca. 

Evenimentele care se petrec, oamenii nu le pun in valoare pentru mantuirea lor."

                                                                                                      Preot Ioan 🔔

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA