duminică, 17 septembrie 2023

HRISTOS ESTE TOTUL! ..

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! 


 Bucuria mea, stii prea bine ca sunt oameni care cred in Dumnezeu si oameni care nu cred in Dumnezeu (atei). Sfantul Parinte, Nectarie din Eghina, spune ca: “Necredinciosul este nefericit, pentru ca nu are nadejde”. 

Este nefericit, fiindca, nu are nici NADEJDE, nici CREDINTA si nici IUBIRE, iar Sfantul Parinte Nicolae Velimirovici spune tare frumos: "Omul poate trai fara orice si fara oricine, dar FARA DUMNEZEU NU POATE TRAI." 

Sfantul Cuvios Parinte Porfirie Kavsokalivitul zice asa: "Cum sa va spun?

 HRISTOS ESTE TOTUL!

 Bucuria, viata, lumina cea adevarata care-l veseleste pe om, si-l face sa zboare, sa-i priveasca pe toti, sa sufere pentru toti, sa-i doreasca pe toti impreuna cu el, vine numai stand aproape de Hristos”. Sfantul Parinte, Ciprian al Cartaginei, ne-a lasat acest cuvant minunat de invatatura: "CATA CREDINTA AVEM, ATAT NE IMPARTASIM DE HARUL DUHULUI SFANT! 

Nu exista masura in ceea ce priveste darurile lui Dumnezeu, dupa cum este obiceiul in darurile pamantesti. Dimpotriva, Duhul Sfant curge din belsug intr-o albie fara maluri si nu este strans, ca intr-o inchisoare, inauntrul unor hotare precise si masurate.

 Izvorul sau este nesecat si intr-o neintrerupta revarsare, numai sa inseteze si sa se deschida inaintea Lui inima noastra. Cata credinta avem, atat ne impartasim de Harul Duhului Sfant.“

                               Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze!
                                                                                                                        Preot Ioan .


“POTECA” SPRE BISERICA

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



Bucuria mea, astazi este duminica, zi de sarbatoare si de odihna. Azi, trebuie sa implinim Porunca a 4-a: “Adu-ti aminte de ziua odihnei, duminica sa o sfintesti... “. Asadar, mare bucurie in suflet, sa mergem la Sfanta Liturghie, in Sfanta Biserica Ortodoxa, pe “poteca” pe care au facut-o parintii nostri. Daca parintii nostri n-au facut “poteca” pentru noi, atunci, macar noi sa batatorim calea, facand “poteca” spre Biserica, pentru copiii nostri. In timpul slujbei sufletul nostru se va umple de Harul Duhului Sfant si atunci, vom avea putere sa nu ne mai mandrim, sa nu mai clevetim, judecam, invidiem..., sa nu mai vedem pacatele altora, ci, doar pacatele noastre, sa vedem doar suferintele si dragostea pentru aproapele si pentru vrajmasii nostri.

    Cat de minunat si adevarat graieste Sfintitul Parinte, Serafim Rose: "Noi, cei ce ne zicem crestini ortodocsi, nu trebuie sa asteptam nimic altceva decat SA FIM RASTIGNITI. Fiindca, a fi crestin inseamna a te rastigni, in aceste vremuri si in oricare alte vremuri, de cand Hristos a venit intaia data. Viata Sa, este MODEL si AVERTISMENT, pentru noi toti. Trebuie sa fim rastigniti individual, mistic, fiindca, rastignirea deplina este singura cale catre inviere. Daca vom invia cu Hristos, trebuie mai intai sa ne smerim impreuna cu El, chiar pana la umilinta cea din urma, cea de a fi inghititi si scuipati afara de lumea cea neintelegatoare.“
 
Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Duhului Sfant sa fie cu tine in aceasta zi de duminica si in toate zilele vietii tale! 

                                                                                             Amin si Aliluia!
                                                                                            Preot Ioan


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA