duminică, 31 martie 2024

Este păcat să pleci de la Sfânta Liturghie !

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



- Părinte Ilarion eu nu stau până ce se termină Sfânta Liturghie , după ieșirea cu Sfintele Daruri plec acasă , este păcat ?

- Este păcat ! Degeaba ai fost la Sfânta Biserică dacă nu ai stat să iei și Sfânta Anaforă din mâna preotului . Nu ți se socotește că ai fost . Matale ai plecat , dar Îngerul a rămas , nu s-a dus cu matale acasă . El nu pleacă din Biserică până nu se termină Sfânta Liturghie . Anafora pe care trebuia s-o iei matale o va lua îngerul și o va duce la Creatorul s-o arate că ai refuzat Jertfa Sa . La judecata sufletului vei avea adunată o grămadă mare de Anaforă , poate cât un munte .

Toți cei care pleacă din Biserică se grăbesc
 
nu știu că nu se plecă fără Binecuvântarea Preotului care îi apără de cel rău și viclean toată săptămâna .
- Părinte Ilarion se poate săvârși Sfânta Liturghie după masă ?

- Nu se poate !

Corect este dimineața când omul este odihnit , nemâncat , curat și pregătit începe o nouă zi .
În Biserica ortodoxă nu se poate săvârși într-o zi la același Altar , două Liturghii de către același preot decât o singură Sfântă Liturghie .

După masă sau seara nu se face Sfânta Liturghie pentru că nu poți chiar dacă ai vrea , să păstrezi ziua curată și fără de păcate , chiar dacă postești și nu mănânci toată ziua nimic .

- Părinte Ilarion s-ar putea ca și în Biserica noastră ortodoxă să se facă Slujba mai scurtă ?

- Din cuprinsul Sfintei Liturghii nu se poate elimina nici un moment , pentru că toate au importanța lor și se leagă unele de altele . Ar însemna să-L elimini pe Hristos , pentru că toate momentele Liturghiei sunt legate de viața și activitatea Mântuitorului .

Părintele : Ilarion Argatu

Tatăl nostru care ești în Ceruri , auzi rugăciunea mea , dezleagă toate piedicile ce opresc ca sufletul meu să audă Glasul Tău în inima mea , Te rog Doamne , arată-mi drumul pe care să merg . Fi cu mine și ajută-mă să deosebesc clar Adevărul de minciună . Pe cei aleși cheamă-i să fie în preajma mea , la necazurile mele și să mă ajute . Eu pe tine Te chem Doamne să-mi fi îndrumător și povățuitor , să mă pot feri de ispitiri și de gândurile care ne îndeamnă la greșeli . Ai milă de mine și dă-mi înțelepciune , să văd clar înainte de a înfăptui ceva care nu va fi pe placul Tău . Sănătate îți cer Doamne și mântuirea sufletului și trupului meu . Ție mă rog Doamne , ajută-mă și condu-mă spre scopul final al existenței pământești și ridică-mă Doamne în Împărăția Ta . Amin !

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor nesfârșit ! Amin!
Fie numele Domnului binecuvântat de acum și până-n veac ! Amin !

Întru Împărăția Ta când vei veni pomenește - ne pe noi Doamne ! Amin !

Sfinte Dumnezeule , Sfinte tare , Sfinte fără de moarte miluiește - ne pe noi păcătoșii ! Amin !
Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să vă binecuvinteze pe toți cu multă sănătate , fericire și mântuire ! 

                                                                                              Doamne miluiește !
                                                                                             Amin și Aliluia ! 

Preotia...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

                                      



Preoția este clasată printre cele mai dificile patru profesii din lume deoarece un preot trebuie să fie:

• Predicator
•Exemplu
•Consilier
•Conferențiar
•Planificator
•Ministru
• Vizionar
•Director
•Mentor
•Prieten
•Bonă
• Moderator
•Consilier marital
•Consilier pentru tineret
• Formator executiv
•Maestru al Bibliei
•Operator etc.
Pe lângă:
•Portarul bisericii
•Șoferul fraților
•Liderul laudelor
• Primul care ajunge și ultimul care pleacă

Fiecare preot se confruntă constant cu critici precum:

- Liturghia nu mă împlinește
- Predica este prea lungă
Unul dintre cele mai dificile lucruri din viața unui „preot” este să știi că oamenii pe care îi iubești te trădează.

Preotul este adesea cea mai singură persoană din comunitate.
Adesea preotul este înconjurat de oameni, dar foarte rar de oameni care sunt interesați de problemele, nevoile sau chiar de viața lor, ca să nu vorbim de pretențiile pe care comunitățile le au de la preoții lor.
De aceea vreau să-ți dau câteva sfaturi: Dacă ai un preot sau ai prieten un preot, ai grijă de el, protejează-l, roagă-te pentru el, conectează-te cu viziunea lui, sprijină-l, dar mai ales iubește-l.
Ieremia 3:15

„Vă voi da păstori după inima Mea; ei vă vor păstori cu pricepere şi chibzuinţă.”.
„Așadar ascultaţi pe mai-marii voştri şi vă supuneţi lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă” Evrei 13:17
Să onorăm viețile tuturor preoților care au sacrificat atât de multe lucruri, inclusiv nevoile familiilor lor, pentru a îndeplini chemarea lui Dumnezeu.
Apreciază timpul pe care un preot îl petrece cu tine, nu știi cât de mult ar prețui familia lui acel timp alături de el.

„DUMNEZEU SĂ OCROTEASCĂ PE TOȚI PREOȚI BISERICII !”.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA