vineri, 3 noiembrie 2023

… ROADE DUHOVNICESTI …

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   🙏 Bucuria mea, precum copiii arunca cu pietre in nucii care au nuci in ei, precum hotul merge sa fure acolo unde exista comori pamantesti, tot astfel si diavolul merge sa fure (sa ispiteasca) acolo unde exista roade duhovnicesti. Crestinul ortodox, se inchina Sfintei Treimi, Tatal, Fiul si Sfantul Duh si are in suflet si in minte, aceste cuvinte: "Nu va temeti! 

Luati putere din numele lui Iisus!” Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse! Iisuse Hristoase, miluieste-ma! Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul ne sfatuieste asa: “Primește nedreptatea ca pe o mare binecuvantare, pentru ca din aceasta iti invistieresti binecuvantarea cereasca. Insa, nu urmari anume sa te nedreptateasca, pentru ca asta ascunde o rautate politicoasa. Cand esti nedreptatit, sa nu spui: “Sa-ti rasplateasca Dumnezeu!”, pentru ca atunci te blestemi singur, cu politete”.

 Asadar, RABDA, TACI, SMERESTE-TE, FII BLAND, FII IERTATOR, FII MILOSTIV... si sa nu uiti ca Domnul Iisus Hristos ne va judeca potrivit celor 5 porunci ale Sale: “Flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la mine. 

   🙏 Har si pace sufletului tau si ma rog lui Dumnezeu, Iisus Hristos, sa ti-l umple de roade duhovnicesti!

                                                                                    Amin si Aliluia!
                                                                                        Preot Ioan 🛎

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA