luni, 3 iunie 2024

.UNA și SINGURA TEMELIE a MÂNTUIRII SUFLETELOR NOASTRE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"


   🙏 Bucuria mea, Hristos a înviat!

Dă slavă lui Dumnezeu ca te-ai trezit din somn și înainte de a spune Rugăciunile dimineții, pentru că Însuși Iisus Hristos, ne-a fost pildă vădită de osteneală trupească și necontenită veghere la rugăciune, să zici și tu așa: TRUPULE, ostenește-te pentru a te hrăni, SUFLETE, veghează ca să te mântuiești și să moștenești Impărăția lui Dumnezeu. Hrana trupului, este PÂINEA,  hrana sufletului, este VIRTUTEA, iar hrana minții este RUGĂCIUNEA CURATĂ!

   🙏 O, Doamne, Iisuse Hristoase, Cel Ce ai înviat, Tu ești temelia mântuirii noastre și a vieții celei veșnice. Iudeii zic: “Moise este temelia”. Musulmanii spun: “Mahomed este temelia”. Necredincioșii zic: “Firea este temelia”.  Noi întrebăm: Oare, Moise a înviat din morți? S-a înălțat oare, Mahomed la ceruri? Purcede oare, firea pe Duhul Sfânt, Mângâietorul? Moise nu a înviat. Mahomed nu s-a suit la ceruri. Firea nu le-a trimis oamenilor pe Duhul Sfânt, Mângâietorul. Nu poate fi temelie a lumii, unul ce a fost zămislit în păcat, a fost șovăielnic, a cerut povață de la femei. Temelia lumii, cea neclătinată este Iisus Hristos. El este toată dreptatea, El este tot adevărul, El este toată înțelepciunea, El este toată puterea, El este tot binele, El este toată viața, El este! “Căci altă temelie nimeni nu poate să pună, afară de ceea ce este pusă, care este Iisus Hristos” (1 Corinteni 3:11).

                                                                                                         Amin și Aliluia!
                                                                                                            Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA