vineri, 5 februarie 2021

ACOPERITOR DE PACATE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, pentru ca noi toti, GRESITORI SUNTEM, SI-N PACAT CADEM, sa luam aminte la cuvantul Sfantului Parinte, Isidor Pelusiotul: “Raul care ti s-a facut, trebuie sa-l scrii pe apa. Asa cum nu poti scrie pe apa, asa trebuie sa nu mai scrii in minte raul pe care ti l-a facut cineva si sa fii “ACOPERITOR DE PACATE”. Cand un crestin ortodox tine minte raul, nedreptatea, paguba..., ce i s-a facut, aceasta este o patima, iar patimile intuneca mintea, strica amintirea lui Dumnezeu si stramba sufletul! Asadar, este minunat daca poti uita raul, dar sa nu uiti binele care ti s-a facut (sa fii multumitor si recunoscator).

Sfantul Parinte, Grigorie de Nazianz spune asa: “Omul este o faptura, care a primit porunca sa devina dumnezeu”. De vreme ce suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, inseamna ca asta avem de facut: sa devenim ca El. Scopul nostru in viata este sa ne transformam, ca sa ajungem de la chipul lui Dumnezeu la asemanarea cu El, prin Harul Duhului Sfant. De aceea putem spune ca mantuirea este o preschimbare tainica a fiintei umane, dupa asemanarea cu Dumnezeu prin Har. Orice om este liber, constient si resonsabil.

Sfantul Parinte, Sofronie Saharov, zice asa: “Noi, crestinii ortodocsi, devenim persoane, atunci cand ne unim unii cu altii in Hristos si traim, prin dragoste, in celelalte persoane. Astfel, TRAIM TREIMIC”.

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA