luni, 12 iunie 2023

CEL MAI PUTERNIC OM DIN LUME ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".. 


    Bucuria mea, iata o pilda din care vom afla cine este cel mai puternic om din lume: 

Se spune ca, intr-o zi, FIERUL a fost intrebat: CINE ESTE CEL MAI PUTERNIC DIN LUME??? Tu esti? Și fierul a raspuns: Nuuu, nu sunt eu, cel mai puternic din lume. FOCUL este, pentru ca ma poate topi imediat. Focul a fost si el intrebat: Tu esti cel mai puternic din lume? Nuuu, nu sunt eu, a raspuns focul. Cea mai puternica din lume este APA, pentru ca ms poate stinge. Apa a fost si ea întrebata: Cine este cel mai puternic din lume? SOARELE este, pentru ca soarele ma poate usca imediat. Si intr-o zi, soarele a fost si el intrebat: Tu esti cel mai puternic din lume? Nuuu, nu sunt eu cel mai puternic din lume, NORII sunt. Pentru ca atunci cand ei se interpun, eu nu mai am nici o forta. Norii au fost si ei intrebati: Voi sunteti cei mai puternici din lume? Nuuu, au spus norii. Nu suntem noi cei mai puternici, MUNTELE este, pentru ca atunci cand ne lovim de crestele lui, nu mai avem ce face.

Si muntele a fost si el intrebat: Tu esti cel mai puternic din lume? Si muntele a raspuns: OMUL, este cel mai puternic din lume, pentru ca ma poate face una cu pamantul numaidecat! Omul, intr-o buna zi, a fost si el intrebat: Tu esti cel mai puternic din lume? Nu, nu sunt eu cel mai puternic din lume, MOARTEA este, pentru ca ma poate lua oricand. Si intr-o alta zi, moartea a fost si ea intrebata: Tu esti cea mai puternica din lume, de pe planeta asta? Nu, am fost cea mai puternica din lume foarte, foarte multi ani, pana cand intr-o zi am luat un om, si dupa trei zile mi-a scapat. Acel Om se numește IISUS HRISTOS, El este cel mai puternic din lume. Slavit să fie numele Lui in vecii vecilor. Amin!
 
 Sfinte sunt cuvintele Sfantului Parinte, Teofan Zavoratul, care ne indeamna asa: "Mergeti mai des la Biserica Crestin Ortodoxa, a lui Dumnezeu. Nicaieri nu se descopera asa de bine duhul rugaciunii ca in Sfanta Biserica."
                                                                                                              Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA