miercuri, 9 mai 2018

DE CE TREBUIE SA-I IUBIM PE VRAJMASII NOSTRI?

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   Bucuria mea, Dumnezeu ne-a dat porunca: "Iubiti pe vrajmasii vostri" (Matei 5:44). Cine il iubeste pe Iisus Hristos v-a implini voia Lui, mai ales ca, nu este un sfat, ci este PORUNCA SFANTA. Trebuie sa-i iubim pe vrajmasii nostri, pentru ca: 
   1. Vrajmasul nostru adevarat, este de fapt, unul singur: Diavolul. El ii invata pe oameni sa ne prigoneasca. Pe acesti oameni trebuie sa-i compatimim pentru ca asculta de diavol.
   2. Vrajmasii, ne prigonesc sau ne ponegresc numai cu ingaduinta lui Dumnezeu. Ei sunt ca un bici cu care Dumnezeu ne pedepsește precum arată istoria sfântului David.
   3. Vrajmasii care ne prigonesc, ne clevetesc si ne ponegresc, ne fac mai mult bine decat rau, fiindca, desi trupului ii pricinuiesc suferinta, sufletului aduc folos.
   4. Vrajmasii mei ne smeresc, doboară mandria, slava desartă si ingamfarea noastra si ne duc la cunoasterea de sine,la cunoaștere a neputintei noastră.
   5. Asa ne ispasim pacatele noastre rabdand cu multumire prigoana vrajmasilor nostri.
   6. Deseori diavolul nu reuseste sa-l ispiteasca el insusi pe om si atunci, incearca sa-l ispiteasca prin oameni si sa-l scoata din rabdarea si din iubirea pentru Hristos.
   7. Vrajmasii ne duc la rabdare, ne fac mai fac iscusiti in viata crestineasca, ne incearca prin necazuri.
   8. Iubirea fata de vrajmasi ne da indrazneala in rugaciune: "Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri".
   9. Insusi Hristos, ne-a aratat iubirea fata de vrajmasi, fiindca, pe noi vrajmasii sai, atat de mult ne-a iubit, incat S-a jertfit pe Sfanta Cruce pentru noi.
   10. Mare fagaduinta ni se face prin iubirea fata de vrajmasi: Sa fim fii Tatalui nostru Celui din ceruri (Matei 5:45). Amin si Aliluia!
                                                                                                                  Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA