marți, 17 decembrie 2019

DUMNEZEU, APROAPELE si VRAJMASII

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, porunca iubirii este clara: Sa iubim pe Dumnezeu si pe aproapele ca pe noi insine. Cand spunem insa aproapele, aici sunt cuprinsi si vrajmasii nostri. 
Sfantul Macarie Egipteanul zice: "Orice ar iubi cineva din lumea aceasta, ii ingreuiaza mintea, i-o stapaneste si nu-i ingaduie sa se ridice. O orbire totala apasa asupra oricarui suflet care nu este nascut de sus, care nu s-a ridicat cu mintea intr-o alta lume, asa precum este scris: “Salasul nostru este in Ceruri!”.

Aceasta este deosebirea intre crestinii ortodocsi si lumea pacatoasa. Crestinii ortodocsi, au mintea si gandurile la Dumnezeu, in timp ce lumea le are la poftele si interesele sale materiale. Dupa lupte grele, dupa multe suferinte, ispite si incercari, cernuti in sita diavolului cu inversunare, crestinii adevarati ajung la adevar, la pace, la cumintenie, la statornicie, la liniste.

 Se cuvine, dar, ca noi sa ne departam de deprinderile cele rele pe cat ne este cu putinta; sa uram lucrurile cele desarte si inselaciunile lumii, sa ne intoarcem de la cugetele cele viclene si sa ne alipim totdeauna si pe cat ne este cu putinta de Domnul. 

Iar El este gata sa ne dea ajutorul Lui. Este milostiv si datator de viata, vindeca dureri care nu se vindeca si da mantuire celor ce-L cheama si se intorc la El." Iar Sfantul Parinte, Siluan Athonitul ne spune asa: "Cine iubeste pe Domnul, acela isi aduce aminte intotdeauna de El, iar aducerea aminte de Dumnezeu naste rugaciunea." 
                                                                             Amin si Aliluia!
                                                                                                                                          Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA