marți, 7 februarie 2023

VREI SA RAMAI DREPT? INGENUNCHEAZA LA RUGACIUNE! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"....  


🙏 Bucuria mea, nu pot uita cuvantul de invatatura al Sfantului Parinte, Efrem Sirul: "Atunci cand pacatosii vor fi alungati din fata lui Dumnezeu, tipatul lor va zdruncina pamantul din temelii." Vor tipa asa de tare, fiindca, ii asteapta flacarile iadului, osanda vesnica, in lava, in magma din miezul pamantului. Sfantul Parinte, Efrem Filotheiul, zice asa: "Daca inima se curateste, atunci il va vedea pe Dumnezeu; atunci iI vom vedea pe Dumnezeu. 

Cum il vom vedea?

 Oare Dumnezeu are asemanare omeneasca sau infatisare omeneasca, pentru a-L vedea? 

Nu. Dumnezeu este duhovnicesc, noetic. Dumnezeu este Duh si, ca Duh, se afla in univers. Dar se afla si in inima omului, cand aceasta devine vas primitor. Iar ca sa devina vas primitor, inima trebuie sa se curateasca. Nu s-o spalam cu apa, ci sa se curateasca de gandurile necurate.

Dar, ca sa se curateasca, inima trebuie sa bea un medicament. Medicamentul este Rugăciunea." Sfantul Parinte, Ioan Damaschin, ne sfatuieste asa:" "Pacatele sa le ocolim cu toata puterea, fugind de ele. Fiindca, fericit cu adevarat este cel ce cauta virtutea si se indeletniceste cu ea si cerceteaza cu grija tot ce este virtute, apropiindu-se prin ea de Dumnezeu și unindu-se cu El în minte.
" Asa ne spune Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul: “Vrei sa ramai drept? Ingenuncheaza!" 

Si zice Sfantul Parinte, Gheron Isihastul: "Deci ori de cate ori cazi, ridica-te si indata cere iertare! Si spune asa: “Am pacatuit, Parinte, iarta-ma!” Sunt om slab, ce sa fac?” Intr-adevar, asa este, fiul meu. Curaj! Curaj si nu te teme deloc!”

                                                                                                            Amin si Aliluia!
                                                                              🙏 Har si pace sufletului tau. Amin si Aliluia!
                                                                                                           Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA