luni, 5 octombrie 2020

Spovedania

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



Aceasta este esențială pentru orice creștin, botezat în numele Sfintei Treimi.

Prin botez, omul primește un veșmânt de Lumină necreată, un înger păzitor și un loc în Rai, dar mai ales omul botezat devine cetățean al cerului și casnic al lui Dumnezeu, fiu al Domnului după har.
Pe măsură ce omul înaintează în viață, această haină luminoasă a vieții se întunecă din cauza păcatelor, se pătează de fărădelegi și trebuie spălată mereu, în mod ritmic și conștient, prin Botezul lacrimilor, adică prin Sfânta Taină a Spovedaniei.
Spovedania este necesară precum curățenia casei, spălarea trupului său igiena.
Așadar, Spovedania este curățirea sufletului de păcate în fața lui Dumnezeu, care iartă greșelile cele de voie sau fără de voie, în prezența preotului duhovnic, care dă prin Duhul Sfânt, sfaturile și tratamentul duhovnicesc, care trebuie urmat.


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA