miercuri, 26 decembrie 2018

MAICA DOMNULUI: Soborul Maicii Domnului

         
DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...                           

HRISTOS S-A NASCUT !Dragii mei sărbătorile de anul acesta le-am petrecut cu o parte din familia mea la Wiena , si nu puteam să nu merg la frumoasa biserică Ortodoxă din Wiena ...cea mai aproape de casa copiilor mei...Preoti minunati, si un cor pe măsură care ne-a incântat cu frumoasele colinde ...Sărbători fericite tuturor...

                                      MAICA DOMNULUI: Soborul Maicii Domnului:







Soborul Maicii Domnului, una dintre cele mai vechi sărbători în cinstea Fecioarei Maria, se sărbătoreşte în a două zi de Crăciun.
Soborul, care reprezintă o adunare de oameni, are loc în general după o mare sărbătoare şi este pomenit sfântul sau sfânta care s-a făcut unealtă lui Dumnezeu pentru împlinirea planului Dumnezeiesc.
Soborul Maicii Domnului a devenit model de sărbătoare şi pentru alţi Sfinţi precum Soborul Sf. Ioachim şi Ana, Soborul Sf. Ioan Botezătorul sau Soborul Sf. Arhangheli.
Biserica a rânduit ca astăzi, a doua zi după Crăciun, să fie pomenită Maica Domnului împreună cu soborul celor care o cinstesc pe ea.
Cinstirea deosebită pe care o aducem Maicii Domnului este foarte importantă deoarece Maica Domnului reprezintă iubirea milostivă, smerită, ocrotitoare şi a devenit icoană vie a Bisericii. Fecioara Maria este Maica Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi ocrotitoarea tuturor creştinilor, precum şi a familiei creştine. Astăzi, adunarea cea cerească se uneşte cu adunarea pământească în jurul Maicii Domnului pentru a cinsti sfinţenia Sa. Pruncul pe care L-a născut Fecioara Maria este cu adevărat Dumnezeu.
Fecioara Maria reprezintă astfel omenirea în faţa lui Dumnezeu, se face templu curat al Lui Hristos, primindu-L şi născându-L pe Mesia, devenind astfel mijlocitoare pentru noi în faţa Domnului, Eva cea nouă, mama noastră a tuturor.
Soborul Macii Domnului este unul din cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Fecioare Maria.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA