vineri, 23 februarie 2024

DESI, OMUL IL UITA PE DUMNEZEU, INSA DUMNEZEU NU-L UITA PE OM!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


https://sfantulnectarie-babylenuta.blogspot.ro/

Bucuria mea, sa stii ca Dumnezeu nu ne uita pe noi niciodata, noi insa, il uitam adesea pe Dumnezeu. Daca nu L-am uita, ne-ar fi frica si n-am mai pacatui. Niciodata, mama nu-si uita copilul, ci, copilul o uita de multe ori pe mama lui. Atunci cand facem un pacat mare in trup (stricarea fecioriei inainte de cununia religioasa, adica curvie, preacurvie, avorturi, perversiuni sexuale, incesturi, zoofilie...) ar trebui sa murim. 

De ce?

 Pentru ca am calcat una din cele 10 Porunci dumnezeiesti. Daca trecem cu masina pe culoarea rosie la semafor, ce se intampla? Imediat ne ridica permisul si ne mai da inca doua pedepse: amenda si nu se iau din puncte.

 Vedeti?

 Desi, noi il rastignim pe Dumnezeu prin pacatele noastre, batem in cuie si curge sange siroaie din Sfantul Lui Trup, El, nu ne lasa pe mana diavolului, ne asteapta sa ne venin in fire, sa postim, sa ne caim, sa ne spovedim, sa ne impartasim, sa ne plangem pacatele si, CA SA NE MANTUIASCA. 

Imediat dupa primul pacat mare, daca Dumnezeu ar fi ingaduit, diavolul vrajmas, care ne-a impins la pacat, ne-ar luat sufletul si l-ar fi dus imediat in iad pe vecii vecilor.

Asadar, sa ne impacam cu Dumnezeu prin Spovedanie, Canon pentru pacate si Impartasanie, fiindca mai tarziu s-ar putea sa fie PREA TARZIU. Si Dumnezeu nu va pedepsi pentru ca am pacatuit, ci, pentru ca nu am fost sa le marturisim la un preot duhovnic. Slava lui Dumnezeu pentru toate!

                                                                                                                         Preot Ioan .

Uleiul din candelă si puterea lui.

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


                                       Ce poti sa faci cu el atunci cand intri in posesia lui?

In primul rand, uleiul din candela aprinsă poate avea puteri vindecătoare! Acest lucru se datorează faptului că este ulei sfințit prin intermediu rugăciunilor care se spun în preajma candelei.
Uleiul din candelă poate fi de ajutor atunci când o persoană se confruntă cu probleme de sănătate. Iată ce este bine să faci cu uleiul din candelă și de ce nu trebuie să îl arunci niciodată.

Candela trebuie să fie în permanență curată. Totodată, se recomandă ca uleiul din ea să nu fie aruncat deoarece are proprietăți vindecătoare. Acest fapt se datorează rugăciunilor care se spun în jurul candelei. Credincioșii primesc de la biserică ulei sfințit din candele ca binecuvântare. Mulți oameni au fost ajutați de acest ulei sfințit. Poate fi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. Este sfințit atunci când are loc Taina Sfântului Maslu și poate fi găsit atât la icoanele sfinților, cât și la icoanele care fac minuni.

Candela se așează întotdeauna în fața icoanei. Este indicat să aibă locul ei undeva pe unde nu treci prea des deoarece o poți dărâma ușor. Locul cel mai potrivit este cel pe care fiecare om îl consideră un loc de rugăciuni.

Candelele din biserică nu se sting niciodată. O candelă este așezată pe Sfânta Masă, iar încă o candelă se află în Sfântul Altar.Candela purifică mintea și gândurile și se consideră că lumina ei este lumina lui Iisus și lumina lumii.

                                                    Ce este bine să faci cu uleiul din candelă?

Acest ulei are proprietăți vindecătoare datorită rugăciunilor. Din acest motiv nu este bine să fie aruncat, ci folosit. Mulți credincioși au reușit să se vindece de anumite afecțiuni cu ajutorul acestui ulei. Potrivit religiei, fiecare creștin ar trebui să aibă o candelă în casă. Astfel se consideră că devine o altă biserică a lui Dumnezeu.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA