duminică, 24 mai 2020

POCAINTA INSEAMNA: INFRANARE si SMERENIE


Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"





Bucuria mea, Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc ne invata asa: “Sa nu ne amagim ca, daca am facut ceva milostenie, putem acoperi desfraul, furtul, clevetirea sau lenevirea! Domnul Hristos, intr-o Evanghelie, spune: „Acestea se cadea sa le faceti si acelea sa nu le lasati”. Iadul este plin de suflete care nadajduiau sa ajunga in Rai. Nadejdea aceasta fara fapte de pocainta este mincinoasa, si aceasta este de la vrajmasul. Dumnezeu nu asculta pe cineva care zice numai: „DOAMNE AM GRESIT, IARTA-MA!”, fiindca, POCAINTA INSEAMNA: INFRANARE si SMERENIE. 

Asadar, Dumnezeu ne cunoaste inima, si daca este infranta si smerita se indura de dansa. Fericitul Augustin a afirmat despre proorocul David ca A PACATUIT ODATA SI A PLANS IN TOATE ZILELE, iar TU PACATUIESTI IN TOATE ZILELE SI NU PLANGI NICIODATA.

Daca ai pierdut sufletul, le-ai pierdut pe toate. 

Daca il castigi, pe toate le castigi. Numai sa tai legatura pacatelor tale, cu sabia grozava a unei sincere pocainte”. Sfantul Parinte, Sofronie Saharov, zice cu adevarat, in chip minunat: "Fiecare crestin ortodox, acolo unde l-a lasat Dumnezeu, sa se straduiasca sa dobandeasca Duhul Sfant, iar Dumnezeu va face restul."

🙏 “Pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor” (Matei 4:17).

🙏 Ne rugam Sfintilor praznuiti astazi: Sfantul Simeon din Muntele cel Minunat, Sfintii Mucenici: Meletie Stratilat, Stefan, Serapion egipteanul, Calinic magul, Marchiana, Paladia, Sosona, a celor doi prunci: Chiriac si Hristian sa mijloceasca pentru mantuirea sufletelor noastre, acum, in ceasul mortii si in ceasul judecatii noastre. Amin si Aliluia!

                                                                                                                                                Preot Ioan 🛎

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA