sâmbătă, 21 ianuarie 2023

DA DOAMNE , PAINE CELOR FLAMANZI si FOAME DE TINE, CELOR CARE AU PAINE! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".
 


🙏 Bucuria mea, iata indemnul Sfantului Parinte, Paisie Aghioritul: "Fratele meu, sora mea, nu cere nimic altceva in rugaciunea ta, in afara de pocainta.

            POCAINTA, iti aduce smerenia. SMERENIA, iti va aduce HARUL lui DUMNEZEU, iar DUMNEZEU, iti va darui prin Harul Sau, TOT CE ITI VA TREBUI, pentru propria ta mantuire si orice altceva, in cazul ca-ti va trebui pentru a ajuta un alt suflet." 

Ce este pocainta? 

POCAINTA, este durerea pentru amagirea in care s-a complacut multa vreme omul pacatos. Durerea aceasta trebuie sa fie insotita de rusinea si de frica de Dumnezeu. POCAINTA, este inceputul lepadarii de voia proprie si inceputul supunerii fata de voia lui Dumnezeu. POCAINTA, este stravederea leprei pacatului care il roade. Este ca si cum un om avand parul negru si neprivindu-se multa vreme in oglinda, s-ar uita deodata si s-ar vedea cu parul albit. Asemenea este pacatosul care se crede fara grija, pana cand se va uita intr-o oglinda in care va vedea lepra de pe sine. Oglinda este Hristos. Este singura oglinda ce li s-a dat oamenilor, in care sa se uite si sa se vada asa cum sunt. 

Imi plac tare mult cuvintele Sfantului Parinte, Gavriil Georgianul, cel Nebun pentru Hristos, care zice asa: "BUNATATEA, deschide portile Raiului, SMERENIA, ne duce inlauntru, iar DRAGOSTEA, ni-L va arata pe Dumnezeu!

Da Doamne, paine celor flamanzi si foame de Tine, celor care au paine!" 

Sfantul Parinte, Nectarie din Eghina, ne indeamna in chip minunat asa:

"Lasati toate grijile pe seama Lui Dumnezeu, fiindca, Acela lucreaza pentru voi. Sa nu banuiti ca rugaciunile voastre nu sunt auzite. Dumnezeu implineste dorintele voastre in modul în care voi nu stiti. Asadar, linistiti-va si chemati-L pe Dumnezeu!”


                                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                                   Preot Ioan 🔔.



Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA