joi, 29 septembrie 2022

LIPSA SMERENIEI este CAUZA MULTOR TULBURARI SUFLETESTI ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

                

   🙏 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Paisie Olaru, ne sfatuieste asa: ,"Primul folos al rugaciunii este pacea sufletului si multumirea duhovniceasca. Oriunde esti, vei fi linistit; orice faci, vei fi multumit, stiind ca toate sunt randuite de la Domnul. Cand este cineva în pace, vorbeste BLAND, INTELEPT si LINISTIT, iar cand nu are pace in suflet, este TULBURAT, CU CHIPUL AGITATsi VORBESTE FARA CUGERARE si CU PACAT.
 Mare dar, este pacea si multumirea sufleteasca! Sa le cerem permanent de la Dumnezeu in rugaciunile noastre." Iar Monahul, Moise Aghioritul, zice asa:" Lipsa smereniei este cauza multor tulburari. Omul smerit stie sa rabde, sa cedeze, sa-si pastreze nadejdea. Smerenia nu are nimic de-a face cu nefericirea, nu provoaca milă, nu este o atitudine lipsita de demnitate, injositoare. Smerenia este o virtute plina de sens; ingaduie, indura, tace, lasa loc maniei. Smerenia este putere si nu slabiciune." Si iata smerenie la Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul:" Cand fac rugaciune pentru ploaie si vad chiar si un nor pe cer (desi nu slobozeste ploaie), slavesc pe Dumnezeu ca a aratat macar si un nor, dar totusi constiinta ma mustra ca inlauntrul meu există multi nori, care alunga norii lui Dumnezeu. Daca cerem cu smerenie mila lui Dumnezeu, El va ajuta. Rugaciunea celui smerit aduna nori atunci cand este seceta. Si intotdeauna sa ne rugam ca ploaia ce-o va slobozi Dumnezeu sa aiba si putere duhovniceasca, astfel incat ea sa stinga focul patimilor pe care diavolul cel rau l-a aprins in lume ca sa arda sufletele."

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze bucuria mea, in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau. Amin si Aliluia! 

                                                                                                                  Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA