luni, 20 noiembrie 2023

CU BUCURIE, MOR PENTRU HRISTOS! …

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".… 

                  
   
       Bucuria mea, tare mult mi-a placut cuvantul Sfantului Parinte, Antonie de Suroj: “Sa nu uiti niciodata ca a fi viu sau a fi mort, nu inseamna mare lucru. Ceea ce conteaza este, lucrul pentru care traiesti si lucrul pentru care esti gata sa mori!”

 Daca ar zice cineva:

 Te omoram pentru ca esti crestin ortodox, tu trebuie sa spui: CU BUCURIE, MOR PENTRU HRISTOS!

 Iata ce sfat duhovnicesc ne-a lasat Sfantul Parinte, Serafim de Sarov: “Cel care-L iubeste pe Dumnezeu cu adevarat, se socoteste pe sine calator si strain pe acest pamant, in dorinta lui sa se uneasca cu Dumnezeu, doar spre Acesta isi tinteste continuu mintea si inima.” Multa nadejde ne da Sfantul Parinte, Efrem Filotheiul cand zice: "Intelegeti asta! Este cu neputinta ca Dumnezeu sa-l lase sa piara pe omul pocaintei si al rugaciunii; este imposibil! 

Atunci cand umplem inimile noastre, in fiecare zi a vietii, cu numele lui Hristos, credinta noastra se intareste si putem infrunta orice." Sfantul Parinte, Ioan Gura de Aur, zice: "Nu este bun mai mare decat a fi prietenul lui Dumnezeu". Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc, spune si el asa: "Nu ne paraseste Dumnezeu daca ne-am incredintat Lui."

 Iar Sfantul Parinte, Ioanichie Balan, ne intareste in credinta, cand spune: “Sa nu te temi niciodata, fiindca, la carma vietii noastre este Bunul Dumnezeu, este Mantuitorul nostru Iisus Hristos cu Maicuta Domnului. El ne acopera cu Harul Duhului Sfant, numai sa nu lasam Sfanta rugaciune.” 

Dar, sa tinem cont de sfatul Sfantului Parinte, Iosif Isihastul: "Rugaciunea fara smerenie nu este primita inaintea lui Dumnezeu." "Fa-ti tie doua care, omule! Injuga la unul DREPTATEA cu MANDRIA si la celalalt, SMERENIA cu PACATUL, si vei vedea ca mai inainte merge smerenia cu pacatul intru imparatia cerurilor. 

Un alt “stalp” al ortodoxiei, Sfantul Parinte, Sofian Boghiu, ne indeamna cu sfintenie: Nu plecati din Biserica Crestin Ortodoxa! Indiferent ce greseli faceti, ce pacate aveti. 

Aici sunteti bineprimiti, oricand si oricum. Aici facem rugaciuni de iertare inaintea lui Dumnezeu, aici e locul pacatosilor, al oamenilor bolnavi sufleteste, pentru ca, daca Domnul l-a cautat pe Iuda, pe cel care il vanduse, cum am putea crede ca ne va lepada pe noi, cei care ne intoarcem spre El?"

                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                          Preot Ioan 🛎




Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA