duminică, 22 ianuarie 2023

SFANTA BISERICĂ CRESTIN ORTODOXĂ ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".





   🙏 Bucuria mea, sa stii ca in timpul fiecarei Sfinte Liturghii, in fiecare Biserica Crestin Ortodoxa, pe fiecare Sfanta Masa, se afla Dumnezeu, Iisus Hristos, care se aduce pe Sine Insusi Jerfa, in fata lui Dumnezeu Tatal, ca sa ne mai rabde pe pamant. Daca nu s-ar aduce Jertfa, Dumnezeu Tatal ne-ar pierde pentru pacatele mari si grele si strigatoare la Cer, de care este plin absolut tot pamantul. Iisus Hristos, este in Sfintele Altare, prin prescurea care se preface in timpul Epiclezei (cand strana canta: "Pe Tine te laudam...") in Trupul Lui si prin vinul din Sfantul Potir, care tot atunci se preface in Sangele Lui. Iisus Hristos poate fi prezent, in acelasi timp, in toate Bisericile Crestin Ortodoxe si pe toate Sfintele Mese fiindca atributele Lui sunt: INFINIT, VESNIC si NECREAT. 

         De aceea crestinul care nu vine in fiecare duminica la Liturghie, ii intoarce spatele lui Hristos (in schimb este cu fata la grijile lumesti...),  si cand sufletul lui va ajunge in fata lui Lui Iisus la judecata, se prea poate ca si Dumnezeu sa-i intoarca spatele, spunandu-i: "Nu te cunosc pe tine (...), mergi in focul cel de veci, blestematule, ca mi-ai calcat porunca a 4-a: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, s-o sfintesti... ", si va spune ingerilor Sai: "Legati-l de picioare si de maini si aruncati-l in intunericul cel mai dinafara. Acolo va fi plansul si scrasnetul dintilor" (Matei 22:13). 

Asadar, iubiti credinciosi, SA NU LIPSITI  NICIODATA DE LA SFANTA LITURGHIE! 


                                                                                                          Amin si Aliluia! 
                                                                                                            Preot Ioan 🔔



Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA