joi, 13 februarie 2020

DUMINICA LA SLUJBA ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



      Bucuria mea, in fiecare duminica, in fiecare Biserica Crestin Ortodoxa, pe fiecare Sfanta Masa, Iisus Hristos se jertfeste in fata lui Dumnezeu Tatal, ca sa ne mai rabde pe pamant. Se poate intampla acest lucru in toate Bisericile in acelasi timp? Daaa, pentru ca El este INFINIT, Vesnic si Necreat. 

Asadar, este vorba de o Jertfa nesangeroasa, cand prescurea de pe Sfantul Disc se preface in Trupul Domnului Hristos, iar Sangele din Sfantul Potir se preface in Sangele Domnului Hristos. Duminica, in Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa, se savarsesc trei slujbe: Proscomidia, Utrenia si Sfanta Liturghie. Proscomidia, o slujeste doar preotul, in Sfantul Altar si fara participarea credinciosilor.

Urmeaza Utrenia si dupa ea, Sfanta Liturghie. 
Un adevarat crestin ortodox participa la ambele slujbe, de la 8 pana la 11 si rasplata ii va fi intreaga.

  Exista o categorie de crestini ortodocsi care vin duminica la Biserica, aprind una sau mai multe lumanari si apoi pleaca. Ei nu stiu ca lumanarea sta in locul ei, dar nu sta si in locul celui care a aprins-o! Daca locul lor este gol in Biserica, in timpul Sfintei Liturghii, atunci gol va fi si in Imparatia lui Dumnezeu. 

Peste sufletele celor care participa la Sfanta Liturghie, se revarsa in mod nevazut Harul Duhului Sfant, iar sufletele simt deplin acest lucru si se bucura in chip nespus, desi trupul este luptat de oboseala, de amorteala... Ortodocsii care nu stau la intreaga slujba, isi pagubesc sufletul de Mila Lui Dumnezeu si de toate Bunatatile Lui. Dupa Sfanta Liturghie, aceste persoane pleaca si au o stare de multumire, de liniste (mincinoasa), cum ca ar fi fost prezenti la Biserica. Dar, aceasta nu este o stare de traire in Dumnezeu, ci este o stare de melancolie data de diavoli. Asadar, nu lipsiti duminica de la Sfanta Liturghie! Amin si Aliluia!
                                                                                                                               Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA