vineri, 27 decembrie 2019

Vedenia înfricoșată a unui pustnic.

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


                                                                Nu este mântuire fără spovedanie ...

„Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit și eu pe voi. Luați Duh Sfânt, cărora veți ierta păcatele le vor fi iertate, și cărora le veți ține, vor fi ținute” (Ioan 20, 21-23).

Un sihastru bătrân cu viață duhovnicească aleasă, după ce și-a făcut canonul de rugăciune și metanii, a ațipit și a visat un vis înfricoşat.

      A văzut o groapă mare plină cu oameni ce se chinuiau în grele munci, iar capetele lor erau sparte.
Și a auzit un glas de sus care zicea: ,, Aceștia sunt cei ce se împărtășesc cu nevrednicie și preoții care slujesc Sfânta Liturghie neîmpăcați și nespovediți precum și cei care au murit nemărturisiți și neîmpărtășiți din a lor nepăsare."


         Nimănui nu-i este îngăduit să se împărtășească prea des și fără spovedanie și dezlegare de la duhovnicul său. Iar preotul care săvârșește Sfânta Liturghie este dator mai întâi să se mărturisească de păcatele făcute peste săptămână și să se împace cu toți. Numai așa Să îndrăznească a săvârși Dumnezeiasca Liturghie. Spovedania este necesară și obligatorie pentru toți cei care cred în Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA