miercuri, 12 iulie 2017

Tabăra de creaţie „Icoana în suflet de copil”, ediţia a III-a

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

Articol preluat de aici :


Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioan, la Mănăstirea Timişeni Şag a debutat luni, 3 iulie, a treia ediţie a Taberei de creaţie „Icoana în suflet de copil”.


Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Timişoarei, prin Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul, în colaborare cu Facultatea de Arte şi Design din Timişoara şi cu Consiliul Judeţean Timiş. Tabăra este inclusă pe agenda culturală 2017 a Consiliului Judeţean Timiş, fiind finanţată prin Centrul de Cultură şi Artă Timiş.
Tabăra de creaţie se adresează în special eleviilor din clasele VII – XII cu rezultate deosebite la învăţătură, a celor clasaţi pe primele locuri la Olimpiada Naţională (de religie, limbi clasice, teologie etc) etapa judeţeană, precum şi pentru tineri studenţi din judeţul Timiş şi alte judeţe din ţară.
Prin această acţiune, Arhiepiscopia Timişoarei doreşte să acorde o atenţie specială elevilor merituoşi, ataşaţi de valorile Bisericii şi dornici să împărtăşească şi altora din credinţa şi dragostea lor pentru Dumnezeu.
Prin activităţile propuse se are în vedere cunoaşterea şi înţelegerea valorilor tradiţionale creştine prin pictarea de icoane, precum şi dezvoltarea creativităţii în rândul elevilor prin promovarea valorilor creştine. Tabăra de creaţie îşi propune implicarea elevilor în mai multe activităţi: participare la programul liturgic al mănăstirii Timişeni Şag, atelier de creaţie – icoane pe sticlă, expoziţie de icoane pe sticlă, activităţi recreative, dialoguri pe teme religioase şi de interes specific vârstei, precum şi pelerinaje de o zi la Mănăstirile: Partoş, Săraca, Cebza, Dobreşti, Luncanii de Sus, Româneşti şi Fârdea.

Tabăra de creaţie “Icoana în suflet de copil”, ediţia a III-a se desfăşoară în două serii. În prima serie fiind prezenţi 23 de tineri.

Metoda cea mai viabilă în cultivarea şi potenţarea autoeficacităţii copiilor aflaţi în proces de formare este creaţia prin cultură şi tradiţie. Activităţile de creaţie contribuie decisiv la descoperirea şi cultivarea unor aptitudini înnăscute, sporind astfel încrederea în potenţialul personal şi în valoarea actului educativ. Lumea adolescenţei cu valorile sale oferă elevilor posibilităţi de a crea în diferite domenii, de a-şi dezvolta imaginaţia, aptitudinile şi talentul. Prin activităţile propuse de tabără se are în vedere înţelegerea şi cunoaşterea valorilor tradiţionale specifice Ortodoxiei, cunoaşterea mai bine a preocupările, interesele şi aspiraţiile generaţiilor actuale de elevi pentru ca acestea să fie evidenţiate şi fructificate.








Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA