miercuri, 7 iunie 2023

POCAINTA si DORINTA DE MÂNTUIRE …

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".  

 Bucuria mea, multa nadejde sadeste in sufletele noastre, Sfantul Parinte, Nicolae Velimirovici, cand spune ca: "Dumnezeu cauta sa gaseasca fie si cea mai mica fapta buna la cel mai pacatos om, ca sa-l mantuiasca!" Iar Sfantul Parinte, Efrem Filotheiul, ne sfatuieste asa: “Oricat ne-am murdari si oricat am pacatui, cand ne pocaim, cand ne intoarcem, cand cadem la Dumnezeu cu pocainta curata si-n marturisire adevarata, e cu neputinta sa nu primim iertare de la Dumnezeu. Trebuie sa credem pe deplin în puterea Tainei Spovedaniei, ca toate pacatele primesc iertare si se sterg, si cartea păcatelor noastre devine alba. Ceea ce nu a fost marturisit, aceasta se va judeca. Orice greseala care a trecut prin tribunalul spovedaniei este stearsa si omul trece cu bine. Dumnezeu ne iarta toate pacatele marturisite, e de-ajuns sa ne pocaim. Sa cerem de la Dumnezeu sa ne dea pocainta, intoarcere, dorinta de mantuire, si sa ne arate cum sa ne ispasim pacatele noastre incat ele sa ne fie sterse si sa gasim mila.” Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul ne indeamna asa: "Cereti şi vi se va da", spune Sfanta Scriptura. Daca nu cerem ajutor de la Dumnezeu, in zadar ne chinuim. In vremea in care cerem ajutorul dumnezeiesc, Hristos ne leaga cu o sforicica prin Harul Sau şi ne ține. Sufla vantul de ici si de colo, dar nu ne primejduim fiindca suntem legaţi. Insa atunci cand omul nu inţelege ca Hristos este Cel Care il tine, se desface de legatura sforicelei si il bat vanturile dintr-o parte si din alta si se chinuieste.
 
🙏 Pacatul oboseste sufletul. Rugaciunea impletita cu postul il odihnesc! Si sa nu uiti ca, Dumnezeu are intotdeauna ceva pentru tine. O cheie pentru fiecare problema, o lumina pentru fiecare umbra, o usurare pentru fiecare necaz si un plan pentru fiecare zi de maine. Amin!

🙏 Har si pace sufletului tau! Amin si Aliluia!

                                                                                      Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA