miercuri, 7 iunie 2023

RUGACIUNEA si DUMNEZEIASCA IMPARTASANIE...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"..


 Bucuria mea, iata ce zice Sfintitul Parinte, Iosif Aghioritul: "Copiii mei, temelia vietii in Hristos, sunt cele doua mari Taine: RUGACIUNEA si DUMNEZEIASCA IMPARTASANIE. Sa ascultati sfaturile si poruncile duhovnicului, mai ales cu privire la aceste doua mari Taine. Pentru a cladi o adevarata viata, este nevoie de o piatra adevarata, iar piatra este Iisus Hristos. Chemarea lui Hristos prin rugaciune si impartasirea cu Trupul si Sangele de viata facator al lui Hristos, este inceputul si sfar­si­tul vietii in Hristos. Acesta este canonul pentru voi, cei ce va aflati in lume. Iisus Hristos, va iubeste! 

Sa aveti nadejde in EL, fiindca cine nadajduieste in Hristos, nu da gres niciodata. In rugaciunea mintii „DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, MILUIESTE-MA!” se gaseste rugaminte, mul­tu­­mire, mangaiere, slavire, po­cain­ta. Diavolul incepe intai sa fiarba, apoi sa plesneasca, iar mai incolo fuge departe." Sfantul Parinte, Sofronie Saharov, zice asa:" Nu este alta cale decat rugaciunea neintrerupta in vremea lucrului. Preschimbati in rugaciune tot ceea ce aveti de facut.

 Deschideti o usa – cereti Domnului Dumnezeu, sa va deschida usa pocaintei. Puneti caramizi, spuneti-va ca in desert lucrati si ca nimic nu poate tine, de nu va impreuna-lucra Dumnezeu, la zidire. Nu am obiceiul sa cer sfat duhovnicesc de la conducatori de stat si generali, insa cazul lui Cromwell este interesant.

 Pregatindu-se pentru o batalie, zicea: «Doamne, o sa am prea mult de lucru; poate o sa Te uit, dar Tu nu ma uita». Minunat este si cuvantul Sfintitului Parinte, Monah, Patapios Kavsokalivitul: "Ca Iisus sa vina inauntrul nostru atunci cand il chemam cu ''DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, MILUIESTE-MA!'',
inima noastra trebuie sa fie curata, sa nu aiba nici o piedica, sa fie libera de ura, egoism si rautate."

Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh, sa fie cu tine in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau! Amin si Aliluia!
                                                                                                                 Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA