vineri, 17 martie 2023

PICATURI DE RABDARE ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



🙏 Bucuria mea, iata ce versuri minunate si adevarate: “Grabeste timpul ca un nor, De nimeni nu-i oprit, Si anii mei se duc in zbor, Se duc in infinit!”. De aceea, sa zicem asemenea Proorocului David: “Invata-ne Doamne, sa ne numaram bine zilele, ca sa ne indreptam inimile spre intelepciune” (Psalm 89:14). Si pentru ca mult rau este imprejurul nostru, chiar si noi insine suntem rai, sa cerem de la Dumnezeu, PICATURI DE RABDARE, pentru toate cate le ingaduie Dumnezeu asupra noastra, si sa zicem: ASA-MI TREBUIE PENTRU PACATELE MELE! 

Crestinul ortodox, cand este persecutat efectiv, este mai treaz, mai credincios, mai rugator, isi da mai repede seama ca NADEJDEA, o gaseste numai in Dumnezeu, care pretutindeni este si toate le-mplineste. Si pentru ca viata fiecarui crestin ortodox ar trebui sa fie impodobita cu “evantaiul” virtutilor, sa-L rugam pe Dumnezeu, sa ne dea ,,diamantul” rabdarii. Vine o vreme cand trebuie sa platim cu durere cele ce le-am facut atunci cu placere .

             Deci, trebuie sa platim ale noastre de atunci, ca pentru rabdare sa dobandim mantuirea de la Dumnezeu: “Cel care va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui” (Matei 10:22). In Patericul egiptean scrie ca avva Macarie, acoperea greselile pe care le vedea ca si cum nu le-ar fi vazut, iar cele pe care le auzea, ca si cum nu le-ar fi auzit.

 Ma rog Lui Dumnezeu sa-ti dea: RĂBDĂRICĂ,  apoi RĂBDARE, dupa aceea RĂBDĂROI si in final RĂBDAREA SFINTILOR, fiindca ultima treapta, respectiv, RĂBDAREA DESĂVÂRSITĂ, o are doar Dumnezeu. 
De la El, prin El, intru El sunt toate si Lui i se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, acum si pururea si in vecii vecilor.
                                                                                                                            Amin!
                                                                                                                           Preot Ioan 🛎.


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA