miercuri, 15 martie 2023

EVANTAIUL VIRTUTILOR ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit !...


   Bucuria mea, viata fiecarui crestin ortodox trebuie sa fie impodobita de “evantaiul virtutilor”, trebuie sa-si adune belsug de evlavie si bogatie de fapte bune, sa fie bland si smerit cu inima. De ce toate acestea? Pentru ca: “Trece viata noastra si ne vom duce” (Psalm 89:12). Trebuie sa avem intelepciune si sa cunoastem ce este: BOGATIA, FRUMUSETEA, TARIA si PODOABA

          Cu adevarat desertaciune sunt toate si viata aceasta este umbra si vis. Ce este viata noastra? Cu adevarat: FLOARE si ABUR si ROUA DE DIMINEATA. Ne vom infatisa in fata dreptului judecator, Iisus Hristos și vom da socoteala de fapte vorbe si ganduri. GRABESTE TIMPUL CA UN NOR, DE NIMENI NU-I OPRIT, SI ANII MEI SE DUC IN ZBOR, SE DUC IN INFINIT!”. Si atunci, ce ne ramane de facut?

 Va spun eu: TOATA VIATA NOASTRA, LUI HRISTOS DUMNEZEU SA O DAM! 

Trei lucruri iti vor reda viata sufletului tau: POCAINTA, LACRIMILE si SPOVEDANIA. Doamne, Dumnezeule: “Invata-ne sa socotim bine zilele noastre, ca sa ne indreptam inimile spre intelepciune” (Psalm 89:14).

 Spune Sfantul Siluan Athonitul: “Sufletul pacatos, robit patimilor, nu poate avea pace, nici sa se bucure de Domnul, chiar daca ar avea toate bogatiile pamantului si chiar daca ar imparati peste lumea intreaga. Pentru a cunoaste pe Dumnezeu, nu e nevoie nici de bani, nici de averi, ci, numai de SMERENIE”. 

 Lumineaza Stapane, Iisuse Hristoase, intunecimea din sufletele noastre si scapa-ne de pacatele cele ascunse si muntuieste sufletele noastre. 

                                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                                        Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA