vineri, 21 octombrie 2022

DEZNADEJDEA si NEPASAREA ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   🙏 Bucuria mea, multa nadejde de mantuire sadeste in sufletele noastre, Sfantul Parinte, Arsenie Boca, atunci cand zice: "Iisus Hristos, urmareste pe toti oamenii, oricat fug de departe, sa-i ajunga si sa-i intoarca acasa. Si asta face pana la sfarsitul lumii." Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc, zice asa: In viata crestinului, DEZNADEJDEA si NEPASAREA sunt distrugatoare. Pe cel care a cazut in pacat, deznadejdea nu-l lasa sa se ridice, iar pe cel care este in picioare, nepasarea il face sa cada. DEZNADEJDEA, il lipseste pe om de bunatatile pe care le-a dobandit, iar NEPASAREA, nu-l lasa sa scape de relele care il apasa. Nepasarea il coboara din ceruri, pe cand deznadejdea il coboara de tot in prapastia rautatii. Iata cat de mare este puterea celor doua patimi."
 
Ai pierdut bogatia? N-ai pierdut nimic! Ai pierdut sanatatea? Ai pierdut ceva! L-ai pierdut pe Dumnezeu? Ai pierdut totul!

 De aceea, sa ne rugam ca Sfantul Parinte, Teofan Zavoratul: "Cu judecatile pe care le stii, Doamne, randuieste viata mea asa incat sa ma mantuiesc." Sfantul Parinte, Emilian Simonopetritul spune asa: Cat traiesti, nu te opri sa strigi zi si noapte catre Hristos, chiar si cand rugaciunea ta este de nesuferit, neunteleasa, impovaratoare, chiar si cand motai sau esti in mocirla pacatului, in inselare, in rautatea patimilor. Striga neincetat: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma”, si atunci Hristos Insusi, fara ca tu sa intelegi aceasta, va fi cu tine si va fi intotdeauna sprijinitorul tau. Astfel, in drumul tau spre cer, nu va trebui ca tu sa dai cuvant pentru patimile tale, pentru neputintele tale, pentru problemele tale, pentru raul pe care l-ai lasat in urmă, ci Dumnezeu. Adica, va raspunde Dumnezeu vrajmasului tau? Nuuu! Pur şi simplu il va nimici, iar acela se va face nevazut." Pe langa, Credinta si Har sa nu uiti de Fapte bune, fiindca, Sfantul Parinte, Ioan Sinaitul, zice:" Aşa cum o scanteie poate sa aprinda intreaga padure, la fel si o fapta de-a noastra virtuoasa, poate sa acopere multime de pacate." Iarta si uita, fiindca, Sfantul Parinte, Ioan Gura de Aur zice: "Nimic nu il bucura pe Dumnezeu ca omul care nu ține minte raul. Iar daca faci
„Cand faci milostenie, sa nu-ti para rau. Sa dai cu bucurie, ca langa tine e Ingerul care te scrie in cartea cu fapte bune. Iar daca iti pare rau, nu te poate scrie, ca te indoiesti in inima ta. Si lui Dumnezeu nu-I plac indoielile. Dumnezeu este drept si bun si vrea sa fim si noi la fel.”

🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze bucuria mea!

                                                                                                                       Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA