joi, 2 decembrie 2021

CE VOIESTI TU, CE VREA IUBIREA TA, DOAMNE, ACEEA VREAU SI EU!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



Bucuria mea, Sfantul Parinte Nectarie din Eghina ne indeamna asa: "Ca sa-L aflati pe Domnul, smeriti-va pana la pamant, pentru ca El se scarbeste de cei mandri, pe cand, pe cei smeriti  cu inima, ii iubeste si ii cerceteaza." Sfantul Parinte Isaac Sirul spune asa: "Prin BOTEZ primim iertarea pacatelor in dar, fiind nevoie numai de credinta, pe cand in POCAINTA, pentru iertarea pacatelor de dupa Botez, ni se cer "osteneli si necazuri si intristari si strapungeri si lacrimi si plans vreme indelungata" si apoi primim iertarea”. 

Cat de minunat ne vorbeste Sfantul Parinte Porfirie Kavsokalivitul: “Sa va rugati sa va descopere Dumnezeu „cele nearatate", fiindca, multe sunt cele pe care nu le stim. Sa-i spuneti lui Hristos: „Ce voieşti Tu, ce vrea iubirea Ta, Doamne, aceea vreau si eu!" El o sa va indrume, la El sa va indreptati privirea”. Iar Sfantul Gavriil cel Nebun pentru Hristos zice: "Nu e deloc uşor sa vezi chipul lui Dumnezeu in cei care te ocarasc si care se manifesta ca niste fiare. Dar cu atat mai mult trebuie compatimiti, fiindca, sufletul lor e desfigurat, poate fara a mai putea fi refacut vreodata, sfarsind in chinuri vesnice. Cat de greu e acest lucru: sa-si iubeasca cineva vrajmasii!”
Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, in toata ziua si in tot lucrul tau! Dumnezeu sa fie cu tine si nimeni impotriva ta! Har si pace sufletului tau! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                  Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA