vineri, 24 martie 2017

CUVÂNT de INVĂTĂTURĂ

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



        Sfântul Nicolae Velimirovici povestea istoria unui băcan pe care il furau la nesfârsit băietii de prăvălie. El ii inlocuia cu altii, care aveau recomandări excelente, dar si aceia se dovedeau a fi hoti. Câteodată, il apuca turbarea sau deznădejdea, si se plângea la nesfârsit prietenilor negustori. Nimeni nu putea să-i dea un sfat potrivit, toti dădeau din umeri: „Păi ce să-i faci, asa sunt oamenii de acum!" In cele din urmă, Domnul i-a trimis băcanului un sfătuitor adevărat, un călugar bătrân care i-a spus: "ESTE IZBĂVIRE SI EA SE AFLĂ IN TINE INSUTI! Cu ce măsură măsori cumpăratorilor tăi? Dă-le peste masură, intotdeauna peste masură, si atunci nu vei mai fi furat!" Negustorului, nimeni nu-i dăduse până atunci de inteles că este furat deoarece si el fura, insela la cântar pe cumpărători, iar angajatii il furau pe el!
   De atunci a inceput să procedeze ca negustorii din vremea veche: dădea fiecaruia cu prisos - câteva grame in plus de orez, de zahăr, de cafea sau de alte alimente. Si furturile au incetat! Acum baietii de prăvălie lucrau cinstit, si afacerea a inceput imediat să meargă bine.                      

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA