vineri, 30 august 2024

.TU INFASOARA-TE-N SMERENIE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"



    Bucuria mea, imi plac extraordinar de mult cuvintele de invatatura ale Sfantului Parinte, Siluan Athonitul. Iata ce zice: „Daca am fi fost smeriti, Domnul ne-ar fi dat sa vedem raiul in fiecare zi.” Si Sfantul Parinte, Ambrozie de la Manastirea Optina zice: "Trufia pune piedica in toate! TU INFASOARA-TE-N SMERENIE; atunci, chiar daca s-ar lipi cerul de pamant, n-o sa-ti fie frica. Indata ce omul se va smeri, smerenia il va aseza in pridvorul Imparatiei cerurilor."

 Un alt Sfant Parinte, Serafim de Sarov, spune: "Cu orice pret, noi trebuie sa incercam a pastra PACEA SIFLETULUI si sa nu ne tulburam la jignirile venite de la altii. Nimic nu este mai pretios decat PACEA INTRU HRISTOS DOMNUL."

 Sfantul Parinte, Macarie cel Mare, zice: “Harul Duhului Sfant, in asa chip lucreaza, impacand toate puterile in inima, fiindca, sufletul, din marea bucurie a milostivirii, se aseamana unui prunc fara de rautate, si omul nu mai judeca nici pe iudeu, nici pe elin, nici pe pacatos, nici pe cel lumesc, ci spre toti cauta cu ochi curat launtric si se bucura de intreaga lume, si doreste in tot chipul a cinsti si a iubi si pe iudei si pe elini.”

                                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                                  Preot Ioan .

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA