joi, 24 decembrie 2020

Crestinilor , noi astăzi

              

                                                               RABDĂ ISPITELE ...

   Bucuria mea, Sfintitul Parinte, Ioan de la Manastirea Sihastria Raraului a spus asa: "Cel ce nu sufera in viata aceasta nu va avea parte de mantuire”. Sfintii Parinti, spun ca daca s-ar ridica ispitele, nimeni nu s-ar mai mantui. Despre ispite, l-a intrebat un credincios pe Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc: “Sfintite Parinte, cum sa facem ca sa scapam de diavolul?” 

Si Sfantul Parinte a raspuns: “Dar ce ne facem fara diavol?”. Pentru ca el, ispitindu-ne, ne arata cine suntem. Lupta noastra se da cu acest dusman si nu avem alt ideal, decat sa ne daruiasca Dumnezeu fericirea sa murim sfartecati si chinuiti, pentru scanteia de adevar pe care stim ca o avem in noi. Aceasta este tema, acesta este titlul, aceasta este foaia cea mai importantă din volum: lupta cu diavolul. Pentru ca avem putere, avem o scanteie de adevar in noi si trebuie cu orice pret sa o folosim".

 Minunat este cuvantul Sfantului Parinte, Nectarie, de la Manastirea Optina: “Tineti cu tarie Ortodoxia! Vrajmasul diavol, incearca sa aduca intristare oricarui suflet care vrea sa se mantuiasca, dar, tu rabda ispitele, pastreaza Duhul smereniei, fiindca, fara el vei fi socotit cu cei ce se trudesc in zadar. Pentru a dobandi rabdare in ispite, trebuie sa credem cu tarie ca toate se fac in viata noastra, doar spre mantuire si numai cu ingaduinta lui Dumnezeu. Amin si Aliluia!
                                                                                                                           Preot Ioan 🛎.



Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA