sâmbătă, 15 decembrie 2018

EU INTREB - EU RĂSPUND - Preot Ioan



EU INTREB, EU RASPUND
   1. Cine nu s-a nascut, dar a murit? Adam, nu s-a nascut (a fost creat de Dumnezeu), dar a murit.

2. Cine s-a nascut dar n-a murit? Sfintii Ilie si Enoh, n-au murit, ci sunt cu trupurile la cer (4 Regi 2:1; Evrei 11:5).

3. Cine a murit, dar nu s-a descompus? Sotia lui Lot (Sara), care s-a prefacut intr-un stalp de sare, pentru ca s-a uitat inapoi spre cetatile Sodoma si Gomora (Facerea 19:26).

4. Care porunca dumnezeiasca data primilor oameni a adus omului calitatea de parinte (tată si mama)? Porunca dumnezeiasca: “Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si il supuneti (Facerea 1:28).

 5. Ce este Harul? Harul este o energie necreata ce emana din Dumnezeu si care, celor ce cred in El, se impartaseste prin mijlocirea episcopilor si preotilor crestin ortodocsi.

6. Prin caderea din Rai, Adam a pierdut tot Harul? Nu a pierdut tot Harul pentru ca a cazut din ispita diavolului. Numai celui ce se leapada de Dumnezeu i se ia tot Harul Duhului Sfant.

7. S-a aratat Sfantul Duh in chip vazut? Da, s-a aratat de doua ori: odata, in chip de porumbel la Botezul Domnului Hristos (Luca 3:22), iar a doua oara s-a aratat in chipul limbilor de foc, la Cinzecime (Faptele Apostolilor 2:1-4).

 8. Care fiinta are constiinta mortii sale si repulsie fata de  non-existenta? Omul este singura fiinta care are constiinta mortii sale. De aceea, Crestinismul mai este numit: JINDUL NEMURIRII EULUI.
                                                                                                                                        Preot Ioan 🛎.
BINECUVANTAREA DOMNULUI SA FIE PESTE NOI TOTI...SI RUGACIUNILE TUTUROR SFINTILOR SA NE AJUTE...

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA