sâmbătă, 22 iunie 2024

PACATUL IMPOTRIVA DUHULUI SFANT NU SE IARTA

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Tot pacatul si toata hula se va ierta oamenilor,dar hula impotriva Duhului Sfant nu li se va ierta oamenilor nici in viata aceasta,nici in cealalta.Necredinciosul,care uraste si prigoneste adevarul lui Dumnezeu,huleste impotriva Duhului.Sinucigasul,care uraste si ucide viata din sine,huleste impotriva Duhului.Fiindca Duhul este numit si Duhul Adevarului si Datatorul de viata,in Evanghelia dupa Ioan,scrie ca Domnul Hristos l-a numit de trei ori pe Duhul Sfant Duhul Adevarului.Cine tagaduieste si batjocoreste adevarul,tagaduieste si batjocoreste pe Duhul Sfant,tagaduieste pe batjocoreste pe Dumnezeu,Care e Duh si Adevar.De ce nu poate fie iertat acest pacat,in vreme ce orice alt pacat poate fi iertat?Lui Zaheu i s-a iertat iubirea de averi,femeii pacatoase i s-a iertat pacatele trupesti,talharului de pe cruce,i s-au iertat talhariile,si altora li s-au iertat multe alte pacate.Si atunci,de ce sa nu fie iertata si tagaduirea Adevarului,necredinta,batjocorirea lui Dumnezeu Duhul?Fiindca la primii pomeniti este RUSINE si POCAINTA,pe cand la ceilalti,nu.Cei dintai chiar daca pacatuiesc,reinnoada legatura cu Dumnezeu prin rusine si pocainta-dar la cei din urma,toate legaturile cu Dumnezeu sunt rupte.Omul necredincios s-a departat nemarginit si deplin de Dumnezeu.La primii este SLABICIUNE,la cei din urma INDARATNICIE.La cei dintai,sufletul calatoreste prin intuneric,insa macar doreste lumina.La cei din urma,sufletul calatoreste prin intuneric,si numeste intunericul lumina.Cand omul nu are nici cea mai mica dorinta sa se mantuie,Dumnezeu nu vrea sa-l mantuie cu de-a sila.Ca o alta hula impotriva Duhului Sfant este a-ti uri propria viata si rapirea propriei vieti.Duhul Sfant se numeste Datatorul de Viata.Cand omul primeste viata de la Datatorul de Viata,insa din nestiinta obarsiei acestui dar,nu este recunoscator fata de Dumnezeu,i se poate ierta.Dar cand cineva primeste viata de la Duhul Vietii si o leapada cu dispret,aceluia nu i se poate ierta nici in lumea aceasta nici in cealalta.A ierta pe pacatos insemna a-i reda viata deplina,a-i darui din nou viata,dar cand cineva nu doreste viata,ba chiar o uraste si o dispretuieste,Dumnezeu nu are altceva sa-i dea.De asta,este sters din Cartea celor Vii.Roaga-te lui Dumnezeu,sa te pazeasca pe tine si pe ai tai,de aceste pacate de neiertat,care inseamna o nebuneasca razvratire impotriva lui Dumnezeu.(Sf.N.Velimirovici)

joi, 20 iunie 2024

.DOAMNE, AJUTĂ NECREDINȚEI MELE!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"

                       

🙏🏽Bucuriamea, unii oameni caută la sfârșit cu disperare, ceea ce au pierdut în viață, dar caută în zadar! Viața omului, este ca un pumn de pietricele colorate! Se spune că: “Un om a găsit o pungă mare cu pietricele colorate pe țărmul unei ape. A luat-o și mergând spre casă, a început sau arunce pietricele în apă, țintind păsările care treceau pe deasupra, se amuza aruncându-le aiurea. În momentul în care mai avea în pungă doar două, trei pietricele, pe care se pregătea să le arunce și pe acelea fără rost, s-a întâlnit cu un vecin, care s-a uitat la pietricele și care i-a zis: “De unde ai pietricelele acestea, fiindcă, sunt foarte prețioase!” Aflând asta, omul nostru a plecat disperat să caute pietricelele auncate aiurea, dar, i-a fost greu să mai recupereze ceva. Așa trebuie să facem și noi cu zilele vieții noastre: SĂ RĂSCUMPĂRĂM TIMPUL (1 Tesaloniceni 5:17). Fiecare zi a omului, fiecare săptămână, fiecare lună, fiecare an, sunt “comori” care trec (o zi, o săptămână, o lună, un an, pot fi trăite decât o singură dată, nu de mai multe ori). Este imposibil sa le mai recupereze cineva, pentru că TIMPUL ESTE IREVERSIBIL. De aceea trebuie să folosim bine TIMPUL MÂNTUIRII NOASTRE, cu înțelepciune, iubire și cu măsură, în lumină, atunci când îl primim, când îl avem, ca să fim bine plăcuți lui Dumnezeu”.

🙏 Bucuria mea, toate acestea se întâmplă fiindcă, dacă cineva are o credință slabă, nu poate izbuti nimic. Sfinții Apostoli, L-au întrebat pe Iisus Hristos, de ce ei n-au putut vindeca pe copilul lunatic. Și El le-a răspuns: “Pentru puțina voastră credință ”. Sfântul Apostol Petru, mergând pe apă și îndoindu-se, a început să se afunde și atunci a fost mustrat de Domnul Iisus Hristos: “Puțin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?” (Matei 14:31). Să zicem și noi ca tatăl copilului lunatic: “Cred, Doamne! Ajută necredinței mele” (Matei 9:24). “Ajută necredinței mele”, înseamnă: AJUTĂ, PUȚINEI MELE CREDINȚE, înmulțește-mi credința, întărește-mă în credință! Și nu uita: PREGĂTEȘTE-TE SĂ TE ÎNTÂLNEȘTI CU DUMNEZEUL TĂU!” (Amos 4:12). Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.


ȘI DIN IZVORUL CEL FĂRĂ DE MOARTE GUSTAȚI"..

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



Este foarte ciudat faptul că unii preoți strigă cu Potirul în mână "apropiaț-vă", iar în privat se leapădă de aceste cuvinte, prin interziceri de genul: "Nu se poate, nu au trecut nici măcar 40 de zile de când v-ați împărtășit ultima dată". Păi cum vine asta?.. "Apropiați-vă", dar stați departe?! Ne hotărâm o dată ce vrem de la Sfânta Liturghie? Ce a devenit Sfânta Liturghie, un pretext pentru a aduna pomelnicele?.. Da, adunăm și pomelnicele, dar Sfânta Liturghie este Cina Domnului și ar trebui SĂ PLÂNGĂ INIMILE ÎN NOI atunci când în fața Sfântului Potir apar numai doi-trei copilași. Dumnezeu Tatăl este Împăratul Care oferă Cina; Hristos este Vițelul cel gras care se pune pe masă, "Vițelul cel mult", cum Îl numește Sfântul Ioan Gură de Aur, "Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatul lumii", cum Îl numește Sfântul Ioan Botezătorul. Iar eu, preotul, cine sunt? Sunt sluga trimisă de Tatăl ca să invite la cină! Păi cum să-i țin departe pe cei pe care trebuie să-i invit?.. Bineînțeles, am spus de la început, trebuie spovedanie, dar nu înaintea fiecărei Sfinte Liturghii, ci atunci când se adună murdărie mai mare în suflet. "Căci este și păcat care nu e de moarte", zice Sfântul Apostol Pavel. Căci o astfel de mărturisire continuă a credincioșilor nu este posibilă în bisericile de parohie. Care preot stă continuu să spovedească?.. Tocmai de aceea preoții, neputând să stea veșnic la mărturisit, nici nu mai împărtășesc. S-a creat așa, o tradiție comodă, celebra sintagmă "în cele patru posturi de peste an". Dar aceasta nu are nici o legătură cu Dogmatica Sfintei Biserici, ci cu comoditatea clerului și a poporului. Am mai îndemnat eu lume la mărturisit păcatele după două săptămâni de la spovedania anterioară și ce credeți că auzeam? "Ăăăă.. Nici nu știu ce să vă spun.. POATE am vorbit aiurea, POATE am privit aiurea. POATE am gândit aiurea". Și pentru acest POATE eu să-ți dau dezlegare? Și cum să o dau? " Se dezleagă robul - roaba lui Dumnezeu care POATE a păcătuit"? Dragii mei, eu în scaunul spovedaniei sunt om concret, mie trebuie să îmi vii cu lucruri clare. Deci văzând eu că după împărtășire oamenii se păstrează suficient de curați, fiind atenți cu moralitatea lor, i-am chemat se se cuminece mai des, după o spovedanie mai multe duminici la rând. Să se bucure de Dumnezeu, drăguțul de El, să râdă inimile în ei de la revărsarea Harului, să cineze cu Hristos Dumnezeu, să stea la taifas cu Mântuitorul lor. Efectul? Sfințirea și îndumnezeirea! Trezvia duhovnicească, întărirea puterilor sufletești, luminarea minții, îmblânzirea sufletului, îndulcirea inimii. Ehei, după opt ani de împărtășire continuă cu Dumnezeieștile Taine, nu mai sunt enoriașii mei cum erau când i-am cunoscut eu.. Au crescut foarte mult duhovnicește. Acum spuneți-mi dumneavoastră, este adevărat că după roade se cunoaște pomul? Și ce poate rodi prezența fizică a Dumnezeului nostru Iisus Hristos în noi, decât bunătate, blândețe și smerenie?..

Vă rog să nu mai faceți comentarii contrarii la postarea mea până nu veți pune în practică ceea ce vă spun. În Italia se spune "provare per credere", adică probează ca să te convingi. "Gustați și vedeți că bun este Domnul". Atât de bun..

marți, 18 iunie 2024

.FERICIREA, ARE UN SINGUR - NUME: IISUS HRISTOS

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"


Bucuria mea, Iisus Hristos, este Dumnezeul nostru Cel Adevarat si Mantuitorul sufletelor noastre. Desi, poate, ca este necunoscut de unii, sau neinteles de altii, El este Fericirea in sine, asa cum n-a mai fost si nu va mai fi vreodata. El este tot ce isi poate dori omul. Mai mult decat atat, nimeni nu poate cere, si, absolut nimeni nu poate primi. El este TOT (Apocalipsa 1: 8-9). Daca inima omeneasca este insetata de vesnicie, atunci, Iisus Hristos ESTE VESNICIA (Evrei 13:8). Daca inima omeneasca este insetata de adevar, atunci, Iisus Hristos este ADEVARUL (Ioan 14:6). Daca sufletul omului suspina dupa lumina, atunci, Iisus Hristos ESTE LUMINA LUMII (Ioan 8:12). Si daca pur și simplu, omul vrea fie doar fericit, atunci nu are decat sa-i ceara lui Hristos si Hristos ii ofera omului fericirea, fara sa-i ceara ceva in schimb si fara sa-l traga la raspundere pentru ce-a facut, pana sa-l intalneasca. Tot omul vrea sa fie fericit. Chiar si cand alearga in directia opusă lui Hristos de fapt tot pe El îl caută, tot pe El il striga, tot de El ii este dor, fiindca, Fericirea (prin Mantuire), este sensul vietii lui. Inima omului este o camara in care trebuie sa intre Iisus Hristos. Si in acel moment el gusta fericirea si nu mai cauta nimic. Inima omului este fericita. Iubeste si este iubita. Are imparatia lui Dumnezeu in inima si tot pamantul. Are Raiul in ea, uita pacatul. Are pe Hristos cu sine si se uita pe sine. Insa multi se hranesc cu nefericire un timp, chiar o viata intreaga, desi, fericirea este mereu in umbra lor, mereu gata sa umple sufletele lor. “Fericiti toti cei ce se tem de Domnul, care umbla in caile Lui” (Psalmul 127:1).

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

duminică, 16 iunie 2024

.CUVANT DESPRE PUTERE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"



Bucuria mea, am putea spune ca puterea, este forta sau capacitatea de a lucra sau de a actiona, data de Dumnezeu fiecarei fiinte vii. Prin PUTEREA LUI DUMNEZEU, se intelege deopotriva, atat puterea Sfintei Treimi, cat si a fiecarei Persoane Treimice, fiindca, Sfanta Treime este impreuna lucratoare in tot ceea ce a facut pentru lume. 

PUTEREA LUI DUMNEZEU TATAL, se arata in toata creatia, a lumii spirituale nevazute si a celei vazute, fiind si Proniatorul ei. PUTEREA FIULUI IISUS HRISTOS, s-a vadit prin Sfanta Evanghelie propovaduita, care a cucerit inimile celor credinciosi spre mantuire. Se vorbeste in Sfanta Scriptura despre: “Puterea Invierii Lui” (Filipeni 3:10) si ca a doua oara va veni: “Cu putere si cu slava multa” (Matei 24:30). 

PUTEREA SFANTULUI DUH, s-a aratat s-a aratat de la inceputul Sfintei Biserici si s-a manifestat in toata desfasurarea ei. Duhul Sfant este: “Duhul puterii si al slavei” (1 Petru 4:14). Lui Pilat ii spune Domnul Hristos: “N-ai avea nici-o putere asupra Mea daca nu ti-ar fi fost dat tie de sus” (Ioan 19:11). In Biblie scrie ca Dumnezeu imparte talantii “Dupa puterea fiecaruia” (Matei 25:15)...
 
.                                            ... ADEVARATA PUTERE ....

“Putere-nseamna bunatate,
 Sa fii mai sus de rautate,
 Sa ierti pe cel ce ti-a gresit, 
Sa-ntorci in bine-un rau primit.

Putere-nseamna sa ai mila, 
Cand vezi pe cineva mai slab,
 Si-n loc sa fii nepasator,
 Sa-i dai o mana de-ajutor.

Putere-nseamna ocrotirea,
 A tot ce e in jurul tau: 
Pamantu-ntreg, plante, animale, 
Sa nu faci nimanui vreun rau.

Putere-nseamna sa iubesti,
 Sa crezi, sa nadajduiesti, sa daruiesti, 
Sa ierti, sa nu renunti nicicand, 
Sa aduci raiul pe pamant.

Putere-nseamna a fi supus, 
Si a sluji Celui de Sus, 
Care pe toate le-a creat, 
Si darul vietii ni l-a dat”.

 Dumnezeu sa-ti dea: sanatate maxima, multi ani sa traiesti, putere sa-L marturisesti, sa te mantuiesti si in vecii vecilor, pe El sa-L slavesti. 

                                                                                               Amin si Aliluia!

                                                                                                Preot Ioan .


sâmbătă, 15 iunie 2024

. SAMARINENI MILOSTIVI ..

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"..




   🙏🏽 Bucuria mea, toți creștinii ortodocși suntem samarineni care călătorim din Ierihonul prezentului (viața aceasta), spre Ierusalimul cel veșnic (viața vesnică). Urcăm trepte dificile, prăpăstii, locuri stâncoase (ispite, încercări, necazuri...). 

În drumul acesta întâlnim oameni care gem, fiindcă, au căzut în mâinile tâlharilor (diavolilor). Unii dintre ei și-au pierdut nădejdea mântuirii și trăiesc neputincioși că cenușa risipită după ploaie. Omenia noastră constă în a ne opri din drumul nostru ca să punem pe rănile lor (sufletești și trupești) vin și untdelemn (fiecare dintre noi are untdelemnul lui și vinul lui) și să-i ducem la "Hanul lui Dumnezeu", (Sfânta Biserică Ortodoxă), unde îl pot găsi pe Singurul și Marele Samarinean (Iisus Hristos), care are puterea să vindece toate rănile (să-i mântuiască). 

            Aşadar, trebuie să trăim iubindu-L pe Dumnezeu pentru oameni și iubindu-i pe oameni pentru Dumnezeu. Și pentru că: "Mila biruiește judecata" și trebuie să fim samarineni milostivi, iată un cuvânt de învațătură de la Sfântul Părinte, Serafim de Sarov, care ar trebui întipărit adânc, în sufletele noastre: "Patimile sunt omorâte prin suferință și durere". Pentru că "armele luminii", virtuțile teologice sunt: CREDINȚA, NĂDEJDEA și DRAGOSTEA, 

Sfântul Părinte, Ioan de Kronstadt, zice: 

"Care este nădejdea cea mai şubredă, cea mai amăgitoare, cea mai pierzătoare, cea mai asemănătoare cu o nălucă? Nădejdea fericirii pământeşti, a bunătăţilor pământeşti; a sănătăţii, a lungimii de zile, a bogăţiei, a slavei pământeşti, a cinstirilor, a plăcerilor, a biruinţelor pământeşti, a feluritelor câştiguri".

 Și tot Sfântul Ioan, ne îndeamnă așa:

"Compătimește-i și deplânge-i cu amar pe cei ce iau în râs cuvintele și faptele credinței, evlaviei și adevărului, pe cei ce se împotrivesc binelui pe care îl faci sau ai vrea să îl faci spre folosul semenilor. Să te ferească Dumnezeu să te mânii pe ei, fiindcă sunt jalnici, vrednici de plâns."

                                                                                    Amin și Aliluia!
                                                                                       Preot   🛎️.

Aveți grijă, că vor veni timpuri grele....

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"

                      

.„Aveți grijă, că vor veni timpuri grele. La urmă de tot n-or să mai fie preoți, ușile încuiate, au să plângă lacătele la uși, că nu va mai fi cine să facă slujba. Să vă duceți după un preot cu un picior încălțat și cu unul descălțat. Cât îi aveți acum, cercetați-i și împărtășiți-vă. Cercetați-vă, spovediți-vă și împărtășiți-vă. Atunci se va închide cerul și nu veți mai avea de unde lua credința. Aceea pe care o aveți, aceea să o păstrați. Să nu vă mândriți, să nu mințiți, faceți bine, căci dacă faceți păcate, piere și credința. O părticică mică în adâncul inimii stă ascunsă acolo și dacă faceți o faptă bună, mai prinde și ea viață, e veselă. Dar dacă voi nu faceți nimic, nu postiți, nu vă rugați, nu vă spovediți, nu faceți milostenii, se micșorează, se micșorează… și gata!
Rugați-vă! Nu mai amânați. Spuneți necontenit așa: Doamne, fii cu mine în toată vremea și în tot locul! Doamne, fii cu mine în toată vremea și în tot locul! Doamne, fii cu mine în toată vremea și în tot locul!
Şi tot răul se va îndepărta.”
(Pr Constantin Sârbu, 1905-1975)


CE INSEAMNA A AVEA INIMA CURATA ?



Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


             

                                              ... CE INSEAMNA A AVEA INIMA CURATA ...

 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Macarie Egipteanul, zice ca, a avea inima curată, inseamna a nu judeca pe nimeni: „Nici pe desfranata, nici pe pacatosi, nici pe cei fara randuiala”, ci a-i privi pe toţi „cu gand nevinovat si ochi curat”. Pentru cel cu inima curata trebuie „sa devină un fapt firesc si obisnuit acela de a nu defaima pe nimeni, de a nu osandi, de a nu a avea ura sau de a nu iscodi pe cineva”.

 Sau: „De vezi pe cineva cu un ochi, sa nu-l judeci în inima ta, ci sa-l privesti ca pe un om sanatos; pe cel ciung sa-l privesti ca si cand n-ar fi ciung; pe cel schiop ca si cand (ar merge) drept; pe cel paralitic ca si cand ar fi sanatos”. Asadar, minunat graieste Sfantul Parinte Antonie cel Mare: "De vom dobandi pe fratele, pe Hristos dobandim; iar de vom sminti pe fratele, lui Hristos gresim!"

 Iar cand este vorba despre judecarea preotilor crestini ortodocsi, Sfantul Parinte, Macarie de la Optina, ne indeamna asa: "A-i judeca pe preoti dupa pacatele lor nu este nicicum treaba voastră. Oaia nu-l judeca pe pastor, cum ar trebui sa fie el si n-a fost.

 A judeca preotul inseamna a-L judeca pe Insusi Hristos; cum e posibil sa se intample acest lucru?“



luni, 3 iunie 2024

.UNA și SINGURA TEMELIE a MÂNTUIRII SUFLETELOR NOASTRE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"


   🙏 Bucuria mea, Hristos a înviat!

Dă slavă lui Dumnezeu ca te-ai trezit din somn și înainte de a spune Rugăciunile dimineții, pentru că Însuși Iisus Hristos, ne-a fost pildă vădită de osteneală trupească și necontenită veghere la rugăciune, să zici și tu așa: TRUPULE, ostenește-te pentru a te hrăni, SUFLETE, veghează ca să te mântuiești și să moștenești Impărăția lui Dumnezeu. Hrana trupului, este PÂINEA,  hrana sufletului, este VIRTUTEA, iar hrana minții este RUGĂCIUNEA CURATĂ!

   🙏 O, Doamne, Iisuse Hristoase, Cel Ce ai înviat, Tu ești temelia mântuirii noastre și a vieții celei veșnice. Iudeii zic: “Moise este temelia”. Musulmanii spun: “Mahomed este temelia”. Necredincioșii zic: “Firea este temelia”.  Noi întrebăm: Oare, Moise a înviat din morți? S-a înălțat oare, Mahomed la ceruri? Purcede oare, firea pe Duhul Sfânt, Mângâietorul? Moise nu a înviat. Mahomed nu s-a suit la ceruri. Firea nu le-a trimis oamenilor pe Duhul Sfânt, Mângâietorul. Nu poate fi temelie a lumii, unul ce a fost zămislit în păcat, a fost șovăielnic, a cerut povață de la femei. Temelia lumii, cea neclătinată este Iisus Hristos. El este toată dreptatea, El este tot adevărul, El este toată înțelepciunea, El este toată puterea, El este tot binele, El este toată viața, El este! “Căci altă temelie nimeni nu poate să pună, afară de ceea ce este pusă, care este Iisus Hristos” (1 Corinteni 3:11).

                                                                                                         Amin și Aliluia!
                                                                                                            Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA