miercuri, 28 septembrie 2022

SA NE IUBIM UNII PE ALTII! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


   🙏Bucuria mea, Sfantul Parinte, Vasile cel Mare, zice in chip minunat si de Duhul Sfant inspirat: "Nimic nu este atat de propriu firii noastre ca a fi in comuniune cu altii, a avea nevoie unii de altii si a ne iubi unii pe altii." Dar, atentie mare la oameni, fiindca, Sfantul Parinte, Ioan Scararul, ne avertizeaza: "Un om chibzuit, cand mananca struguri, ia numai pe cei copti si ii lasa pe cei acri. Astfel, mintea cu discernamant marcheaza cu atentie virtutile pe care le vede in orice persoana. Un om fara minte cauta viciile si defectele... Chiar daca vezi pe cineva pacatuind cu ochii tai, nu judeca, fiindca, adesea chiar si ochii tai sunt inselati." Asadar, stiind ca nici-unul dintre noi nu este Iisus Hristos, sa nu-i mai judecam noi pe oameni, ci sa-L lasam pe El sa judece, ca este Judecatorul lumii. Sa nu uitam ca: "Fiecare oita, va fi spanzurata de propria-i codita", "Cea mai scurta cale catre Rai, este NU JUDECA!" Ca atare, "Ce-ai auzit sa nu crezi niciodata, iar ce-ai vazut sa crezi pe jumatate!" Si atunci, avem nevoie de multa smerenie si de foarte multa rugaciune. Si zice Sfantul Parinte, Ilie Cleopa asa: "Ce este rugaciunea curata? Sa zici cu gura, sa intelegi cu mintea si sa simti cu inima. Altadata zicea: "In rugaciune nu teologhisi, nu primi ganduri; ci varsa lacrimi. La vama imaginatiei sunt arhiconii iadului, care iti aduc imaginatii si talcuiesc Scriptura, zicand: "Muntii salta ca berbecii si dealurile, ca mieii oilor." Apoi vin si te intreaba: "Cine sunt muntii? Care sunt dealurile?” Si tot ei raspund: "Muntii sunt oamenii induhovniciti, iar dealurile, sunt cei de pe treapta a doua". Iarasi spunea: "Ascultarea fara rugaciune este argatie, iar cel care face ascultare cu rugaciune," "Liturghie" savarseste”.


🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze bucuria mea! Har, mila si pace sufletului tau de la Atotputernicul Dumnezeu! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                   Preot Ioan 🔔.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA