luni, 5 septembrie 2022

DOAMNE, DUMNEZEULE, TE ROG SĂ-MI DAI SMERENIE SI IUBIRE FRĂTEASCĂ! ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

                   

🙏 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Siluan Athonitul, zice asa: "Din toate puterile cereti de la Domnul SMERENIE si IUBIRE FRATEASCA, fiindca, pentru iubirea de frate da Domnul harul Sau. Sa faci această experienta cu tine insuti: Intr-o zi cere de la Dumnezeu iubirea de frate iar intr-alta traieste fara iubire, si atunci vei vedea deosebirea. 

     Roadele duhovnicesti ale iubirii sunt vadite: PACE si BUCURIE IN SUFLET, si toti oamenii vor fi pentru tine neamuri si rude dragi si vei varsa lacrimi din belsug pentru aproapele si pentru toata suflarea si faptura." Sfantul Parinte, Sava Aghioritul, spune asa:" Pacatul, mai ales TRUFIA, MANDRIA, conduc pe om la melancolie, la depresie, la nebunie si la indracire. POCAINTA, SMERENIA si IUBIREA, aduse lui Dumnezeu, vindeca sufletul bolnav, pentru ca alunga pricinuitorul aducator de boala, care este pacatul. Terapeutica Bisericii Crestin Ortodoxe, are ca scop, vindecarea radicala a omului, care inseamna izbavirea de pacat si patimi si inlocuirea lor cu virtutile, cu Harul dumnezeiesc necreat, cu Hristos.
        Atunci omul este cu adevarat sanatos sufleteste si trupeste si fericit în Hristos." Sa nu uitam acest cuvant de invatatura: Un bogat si un sarac au murit in acelasi timp. Saracul nu a lasat nimic, bogatul nu a luat nimic. Asta nu inteleg cei mai multi oameni. Uita chiar si cuvantul Sfantului si dreptului Iov din Biblie: "Gol am iesit din pantecele maicii mele si gol ma voi intoarce in mormant" (Iov 1:21).

🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua de astazi si in tot lucrul. Har si pace sufletului tau, de la Domnul Dumnezeu! 

                                                                                                                        Amin si Aliluia!
                                                                                                                          Preot Ioan 🔔.


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA