joi, 16 februarie 2023

SĂPUNUL si CRESTINISMUL

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".


Bucuria mea, se spune ca un fabricant de sapunuri i-a spus unui preot: "Parinte, crestinismul ortodox nu a reusit sa faca nimic pana acum. Desi, Sfanta Evanghelie este predicata de doua milenii, lumea nu a devenit mai buna. De atunci si pana acum peste tot exista RAUL si OAMENI RAI." Preotul, i-a aratat acestui fabricant de sapunuri un copil foarte murdar, care se juca la o margine de drum si i-a spus: "Domnule, sapunul nu a reusit sa faca nimic, fiindca, este tot exista mizerie si oameni mizerabili in lume." "Sapunul, a spus fabricantul, ajuta numai daca se aplica in practica, daca-l folosesti."

 Atunci preotul ii raspunse: "La fel este si cu crestinismul ortodox!

Avem Taina Sfantului Botez prin care omul “se spala” de pacatul stramosesc. Avem Taina Mirungerii prin care omul devine templu al Duhului Sfant. Avem Taina Sfintei Spovedanii prin care se iarta oamenilor toate pacatele marturisite cu cainta si sinceritate. Avem Taina Sfantului Maslu prin care oamenii se pot vindeca de bolile trupesti si sufletesti. Avem Sfinte Taine in crestinismul ortodox, dar, daca oamenii nu le vor, atunci, vor ramane asemenea copilului acestuia, care nu vrea sa foloseasca sapunul dumneavoastra ca sa fie curat. 

Asa cum sapunul pe care-l fabricati, se gaseste peste tot, tot asa si Cuvantul Sfintei Evanghelii s-a propovaduit la toate neamurile (Matei 29:19). 

Dar daca oamenii nu vor sa-L primeasca pe Dumnezeu in suflet, ramane doar vina lor." Amin!

    Cine are dorinta si vointa, cu ajutorul lui Dumnezeu, are si putinta sa se mantuiasca. 


                                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                                     Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA