sâmbătă, 7 ianuarie 2023

PRIMA PREDICA ...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



   🙏 Bucuria mea, prima predica a Sfantului Ioan Botezatorul a fost: “Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor” (Matei 3:2). Aceasta nu este o rugaciune, ci o “porunca de foc”, fara de care nimeni nu se poate mantui. Cu aceeasi predica a inceput in Capernaum si Mantuitorul Hristos Evanghelia Sa: “Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor” (Matei 4:17). 

Pocainta (Spovedania) este singura usa de intrare in Imparatia cerurilor. A doua invatatura si porunca a Sfantului Ioan a fost: “Faceti, dar, roade vrednice de pocainta” (Luca 3:8). Roadele de pocainta le fac crestinii ortodocsi numai dupa ce si-au curatit inima si mintea de pacatele facute prin spovedanie. A treia mare invatatura a Sfantului Ioan este amenintatoare: “Acum securea sta la radacina pomilor. Deci, orice pom care nu face roada, se taie si se arunca in foc” (Luca 3:9). 
Pomii sunt OAMENII, securea care sta la radacina este MOARTEA, iar focul in care se arunca pomii este FOCUL IADULUI. Asadar, pocainta este neaparat trebuincioasa  pentru toti! Fiecare sa se foloseasca de pretioasa vreme daruita de milostivirea lui Dumnezeu. Fiecare sa se cufunde in fericita pocainta! Sfantul Parinte Paisie Olaru ne indeamna asa:         “Cine este bun, mai bun sa se faca si cine a biruit ispita, sa se roage pentru cel care este inca in ispite”.                   

                                                                                          Amin si Aliluia!
                                                                                           Preot Ioan 🛎.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA