miercuri, 18 septembrie 2024

DIAVOLUL II LUPTA CEL MAI MULT PE CEI VIRTOSI,PE CEI PACATOSI II LASA IN PACE,CACI II ARE DEJA IN GHEARE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



    Diavolul pe toti ii lupta pentru ca vrea ca pe toti sa-i duca in iad,dar cel mai mult ii lupta pe cei virtuosi,pe cei care au dobandit roade duhovnicesti.Precum copiii arunca pietre in nucii care au roade,tot astfel,si diavolul arunca cu pietre in cei care au roade duhovnicesti:"Furul nu vine acolo unde este trestie si iarba,ci acolo unde este aurul,argintul,margaritarul.Nu merge sa fure colibe de paie sau baraci de lemn,fiindca acolo nu exista lucruri de valoare,ci merge la casele bogate,care au bani multi,argint,aur sau alte lucruri de valoare.Merge la mesele bogate,acolo unde va umple sacul.Tot astfel,si diavolul,nu intra unde este desfranatul,necinstitorul,rapitorul,lacomul".Nu merge sa-i razboiasca pe cei lipsiti de virtute,pe necinstitori,rapitori sau lacomi,caci pe acestia ii are legati cu acea patima,si ii inseala cu usurinta.Mai mult de munca are atunci cand merge sa razboiasca monahii sau crestinii,care se nevoiesc cu ravna si intru cunostinta.Piratii,nu ataca corabiile ce transporta nisip,fiindca nisipul e material ieftin si atat de greu,pe care nimeni nu se osteneste sa-l care cu spatele.

Piratii ataca corabiile ce transporta avutii sau marfuri foarte valoroase.Tot astfel,si diavolul,ii ataca pe crestinii care au virtute si sfintenie.Din Sf.Scriptura,aflam ca diavolul a pus cainii sai de vanatoare.si cauta sa-l ucida pe profetul de foc Ilie.L-a intemninat si a taiat capul propovaduitorului pocaintei-Sf.Ioan.A aruncat sagetile sale infocate asupra lui Iosif,care era un diamant duhovnicesc,preinchipuire al lui Hristos

.A razboit pe mult-rabdatorul Iov,care era un om integru,drept,temator de Dumnezeu,si care se departa de tot ce era rau si viclean.Diavolul este un ispititor neobosit,si lipsit de orice sovaire,incat a mers in pustie,sa ispiteasca chiar si pe Domnul nostru Iisus Hristos.Cum asadar,sa nu ne atace vietile noastre,atunci?Acelasi lucru face si cu noi,uratorul de oameni.

Daca vede ca pasim cu statornicie pe calea poruncilor lui Dumnezeu,se straduieste sa ne abata.Daca vede ca-L marturism pe Hristos,cauta sa ne astupe gura.Daca vede ca facem bine,aduce piedici ca sa ne opreasca.  Daca vede ca ne rugam,aduce cascat si somnolenta,ca sa incetam sa ne mai rugam.Urmareste in fiecare secunda,cum il adoram pe Dumnezeu,si daca vede,ca gandul nostru pleaca foarte departe,sau se umple de zgomotul grijilor lumesti,diavolul ramane foarte multumit.Daca insa,participam constient la dumnezeiestile Slujbe,incepe sa ne razboiasca.

Ne aduce amintiri,lucrari pe care le-am lasat nerezolvate,telefoane urgente pe care trebuie sa le dam,si altele asemenea.Si daca nu reuseste sa abata atentia noastra,cheama si alti demoni ca sa-l ajute.Urmareste cum studiem Sfanta Scriptura,si daca vede ca mintea nostra,nu patrunde in noimele dumnezeiestilor taine,diavolul nu se nelinisteste prea mult.Daca insa,suntem pamant bun,si ascultam cuvantul lui Dumnezeu,cu dorire,pe care cu ardoare il studiem zi si noapte,pe care-l ascundem adanc in inima noastra ca pe o comoara,si-l avem povatuitor in viata noastra,diavolul face sa fie cu putinta cele ce sunt cu neputinta,ca sa incetam citirea cuvantului dumnezeiesc,si sa ne ocupam mintea cu altceva.Asadar,intelegem cat de viclean este vrajmasul,cat de inselatoare sunt mestesugurile lui,cu care se straduieste sa ne insele,cu cata turbare si cata dibacie rapeste orice prilej ce se iveste,ca sa ne indeparteze de Dumnezeu.Insa noi,sa nu ne temem de el,caci "mai mare este Cel ce este in voi,decat cel ce este in lume"(1 Ioan 4,4)

.Sa invatam,sa distingem cursele lui si sa ne luam din timp,masuri de precautie,ca sa nu ne lasam covarsiti de satana,caci gandurile lui,nu ne sunt necunoscute (2 Corinteni 2,11),dar mai mult decat toate,sa ne smerim,caci diavolul nu sufera smerenia,de indata ce ne smerim,el pleaca de langa noi.

Sa nu parasim meterezele noastre,oricat ne-ar razboi satana,caci sufletul netrandav ridica impotriva lui pe draci,dar inmultindu-se ispitele,se inmultesc si cununile,spune
 
Sf.Ioan Scararul



HRISTOS ESTE TOTUL! ..

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!"...



             Bucuria mea, stii prea bine ca sunt oameni care cred in Dumnezeu si oameni care nu cred in Dumnezeu (atei). Sfantul Parinte, Nectarie din Eghina, spune ca: “Necredinciosul este nefericit, pentru ca nu are nadejde”. Este nefericit, fiindca, nu are nici NADEJDE, nici CREDINTA si nici IUBIRE, iar Sfantul Parinte Nicolae Velimirovici spune tare frumos: "Omul poate trai fara orice si fara oricine, dar FARA DUMNEZEU NU POATE TRAI." Sfantul Cuvios Parinte Porfirie Kavsokalivitul zice asa: "Cum sa va spun? HRISTOS ESTE TOTUL! Bucuria, viata, lumina cea adevarata care-l veseleste pe om, si-l face sa zboare, sa-i priveasca pe toti, sa sufere pentru toti, sa-i doreasca pe toti impreuna cu el, vine numai stand aproape de Hristos”. Sfantul Parinte, Ciprian al Cartaginei, ne-a lasat acest cuvant minunat de invatatura: "CATA CREDINTA AVEM, ATAT NE IMPARTASIM DE HARUL DUHULUI SFANT! Nu exista masura in ceea ce priveste darurile lui Dumnezeu, dupa cum este obiceiul in darurile pamantesti. Dimpotriva, Duhul Sfant curge din belsug intr-o albie fara maluri si nu este strans, ca intr-o inchisoare, inauntrul unor hotare precise si masurate. Izvorul sau este nesecat si intr-o neintrerupta revarsare, numai sa inseteze si sa se deschida inaintea Lui inima noastra. Cata credinta avem, atat ne impartasim de Harul Duhului Sfant.“
Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze!
                                                                                                                     Preot Ioan .


duminică, 15 septembrie 2024

CRUCEA DOMNULUI HRISTOS

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat 
 şi spune: "Am păcătuit!"

.

de Preot Sorin Croitoru

Creștinule, să-ți amintești
De stai, de vii sau de te duci,
Pe trup să te pecetluiești
Mereu cu Semnul Sfintei Cruci!

Căci iată, nouă ni s-a dat
Ca să ne fie de folos
Din ceruri Semnul minunat:
Chiar Crucea Domnului Hristos!

Creștinule, când te trezești
O Cruce repede să-ți faci..
Pe Dumnezeu să Îl slăvești,
De vrei Stăpânului să-I placi.

Când ai plecat la muncă iar
Cu Crucea să te însemnezi,
Ca să nu-ți fie în zadar
Sudoarea frunții, când lucrezi.

Creștinule, când te hrănești
Și de începi, și de-ai gătit,
Cu Cruce tu să-I mulțumești
Lui Dumnezeu ce te-a hrănit!

Iar în necaz și în dureri,
Când nu te poți opri din plâns
Și milă Domnului Îi ceri
Tu Semnul Crucii ține-l strâns!

Atunci când tu ești mulțumit
Și toți ai tăi sunt fericiți
Că Dumnezeu v-a miluit,
Cu Semnul Crucii să-L slăviți!

Iar noaptea când te duci la somn
De greul zilei ostenit,
Văzând pe Cruce pe-al tău Domn,
Să te gândești cât te-a iubit..
amin

sâmbătă, 14 septembrie 2024

.SFANTA CRUCE-A DOMNULUI!

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!" 



(de Eliana Popa)

“Sfanta Cruce-a Domnului, 
Pod spre Viata, omului
 Peste lemnul tau a curs
Sfantul sange-al lui Iisus!

S-au jertfit pe lemnul tau, 
Placutii lui Dumnezeu!
 Si-ai condus catre izbanda, 
Imparati crestini in lupta!

Crucea, arma preacurata, 
De la iad spre Rai ne poarta, 
Ca-ti straluce in toti porii, 
Sangele rascumpararii!

Langa tine-si afla locul, 
Crinul si cu busuiocul, 
La piciorul tau se-aduna
Om si inger impreuna!

Cruce Sfanta sarutata,
 Si de Maica Preacurata, 
Cand in giulgiu i L-au pus, 
Pe Iubitu-i Fiu, Iisus!

Stai in casa de roman,
 Si la margine de drum, 
In Biserici sa tii vie,
 Sfanta mea ORTODOXIE!”

Bucuria mea, dupa aceste minunate versuri, sa vedem ce ne spune Sfantul Parinte, Efrem Sirul: „Ingradeste-te cu Sfanta Cruce ca precum cu un scut, pecetluieste-ti cu ea madularele si inima. Si nu numai cu mana sa te insemnezi cu semnul crucii, ci si cu mintea pecetluieste-ti cu ea orice indeletnicire a ta, si intrarea si iesirea din orice vreme, si sederea si scularea si patul si orice slujire ai face, pecetluieste-o mai intai cu semnul Sfintei cruci." 

                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                          Preot Ioan .

marți, 10 septembrie 2024

În casa Ta

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



Când pășesc în casa Ta,
Simt parfumul Tău Părinte,
Iartă-mă că vin așa 
Cu păcate grele-n minte. 

Sfinți și îngeri mă privesc 
Și în față mă așteaptă, 
Chipul Tău Iisuse Doamne 
Și a Maicii Preacurată.

Sufletul mi-i pătimaș ,
Mă încântă și o bomboană,
În toate mă simt un laș,
Când greșesc sunt fără teamă. 

Am venit să mă sfințești, 
Am venit să-mi spun păcatul,
Numai Tu mă curățești
Si-mi alungi pe necuratul.

Tu vezi lupta ce o duc,
Da. M-am moleșit de tot.
Nu-nțeleg ce e cu mine,
Simt că parcă nu mai pot.

Vreau să stau la pieptul Tău 
Să mă odihnesc un pic, 
Sufletul să mi-l mângâi ,
Ca apostolul iubit.

Cu suspine și cu lacrimi, 
Să nu mă opresc nicicând, 
Inima de bucurie fie-mi
Și eu doar să plâng, să plâng.

Azi

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".




Astăzi în cer îmi pare că am stat
Și îngerii cântau în cor,
Frumoase rugăciuni s-au ridicat,
Pentru acei ce-așteaptă un ajutor.

Ce slujbă înălțătoare s-a făcut,
Cu preoti sfinți cu dragoste cerească,
Dau Slavă lui Dumnezeu pentru tot ce am văzut,
Și lacrimile tuturor sa le primească.




joi, 5 septembrie 2024

NU JUDECA CE NU CUNOSTI

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



Versuri: Pavel Claudia Anca

"Nu judeca ce nu cunosti!",
Mi-a spus un om destept, odata,
"Lumea vorbeste mult si prost,
Si n-ai s-o multumesti vreodata!".

Uram, invidiem, barfim,
Ne aliem cu alti dusmani,
Pentru pozitie si bani,
Si am uitat cum sa iubim!

Nu judeca ce tu nu stii!
Ca viata nu poti s-o prevezi,
Incearca mai smerit sa fii,
Si sufletul sa-ti luminezi,

Si uite-o vorba inteleapta: "Nu toti frumosii sunt frumosi! Si nu toti cei cu spini inteapa, Chiar daca par mai fiorosi!" Nu judeca! Si tu greșești! Iar vorba spusa, nu se spala! Ai grija ce si cum vorbesti, Ca aparentele insala!”

Bucuria mea, Sfantul Apostol Petru ii spune Mantuitorului: “Doamne, Tu ştii toate.” (Ioan 21:17). Un crestin ortodox smerit spune: “Stiu ca nu stiu nimic!” Si atunci, pentru Judecatorul lumii este Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa nu-L dam la o parte din scaunul de judecata, judecandu-i noi pe ceilalti, trebuie sa ne simtim profund pacatosenia noastra si sa ne intristam pentru ea, plangandu-ne sufletul ca pe un mort. Daca avem in casa mortul nostru (pacatele noastre) nu trebuie sa ne ingrijim de mortul vecinului (pacatele lui).

         Si nu uita ca ti-am mai spus odata: Ce-ai auzit sa nu crezi niciodata, iar ce-ai vazut, sa crezi pe jumatate! “Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama? (Matei 7:13

). “Cine esti tu, ca sa judeci pe sluga altuia?

 Pentru stapanul sau sta sau cade. Dar va sta, fiindca, Domnul are putere ca sa-l faca sa stea (Romani 14:4).

 Aratam vinovatia fratelui nostru cu un deget, iar spre noi sunt indreptate, trei degete! Cea mai scurta cale catre Rai este: NU JUDECA! Si-apoi, fiecare oita va fi spunzurata de propria-i codita! Cine are minte sa ia aminte, cine nu are minte, sa judece inainte! 

                                                                                          Amin si Aliluia!
                                                                                          Preot Ioan

miercuri, 4 septembrie 2024

...VIRTUTILE CRESTINE...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!". 
             

https://babylenuta-dinsufletpentrusuflet.blogspot.ro/

Virtutea, am putea-o defini ca fiind statornicia pe calea binelui, in savarsirea faptelor bune si biruinta neintrerupta asupra raului, din dragoste curata fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Sfantul Antonie cel Mare spune: “Traind in virtute suntem ai lui Dumnezeu”. Virtutea este hrana sufletului si de aceea, ea trebuie sa cucereasca intreaga fiinta a crestinului ortodox si sa-i fie intotdeauna podoaba cea mai aleasa. Virtutea, potoleste pornirile rele ale oamenilor, inlatura ispitele, ii elibereaza pe crestini de patimi si rodeste in suflet binele cel castigator de mantuire. Virtutea il face pe om placut lui Dumnezeu, multumit in viata pe pamant si fericit in viata viitoare. Virtutile crestine sunt de doua feluri: TEOLOGICE si MORALE.

Virtutile TEOLOGICE sunt indreptate nemijlocit catre Dumnezeu si ele sunt: Credinta, Nadejdea si Dragostea duhovniceasca.
 
Virtutile MORALE se mai numesc si CARDINALE, fiindca stau la temelia celorlalte virtuti si ele sunt: Intelepciunea, Dreptatea, Barbatia si Cumpatarea. INTELEPCIUNEA, este chibzuinta de a ne purta in viata astfel incat sa nu suparam pe Dumnezeu sau pe aproapele. DREPTATEA, este hotararea de a da fiecaruia, prin legea divina, ceea ce este al sau. BARBATIA, este insusirea sufletului de a implini datoriile cu statornicie si de a infrunta cu mult curaj greutatile si primejdiile vietii. CUMPATAREA, este virtutea prin care ne stapanim pe noi insine pentru a pune frau poftelor si patimilor

                                                                                               . Amin si Aliluia!
                                                                                               Preot Ioan .

luni, 2 septembrie 2024

HRISTOS NE CHEAMĂ

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



de Preot Sorin Croitoru
 
“Veniți la Mine!”, se aude
Chemarea Bunului Păstor..
Creștinii duc povara grijii,
Dar nu se duc la Domnul lor.

Hristos ne cheamă la o pace
Pe care El ne-o poate da,
Dar fiecare-și duce viața
Încovoiat de frica sa..

De ce nu vrem de lumea asta
Să ne îndepărtăm puțin,
De ce nu vrem creștini chiar ASTĂZI,
De nu am fost, să devenim?..

Hristos ne cheamă la iubire,
Ne dă din plin, s-avem de dat.
De ce nu devenim chiar ASTĂZI
Creștini, iubind cu-adevărat?..

Hristos ne cheamă cu blândețe
La Cina Sfântului Potir
La care într-o picătură
Să Îl primim ca musafir.

De ce, de ce suntem zăbavnici
Pe Domnul a-L primi în noi
Ca să ne-îmbrace în lumină?
Noi nu vedem că suntem goi?..

Hristos ne cheamă către Dânsul
Din înălțimea Crucii Lui..
Mă duc, iubiții mei, la Dânsul,
Iubesc îmbrățișarea Lui!

Nu va impreunati cu Duhul vremii acesteia...

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".

Nu va impreunati cu Duhul vremii acesteia, ci va impreunati cu Duhul Adevarului lui Hristos. Intelepciunea acestui veac este nebunie inaintea lui Dumnezeu.

Dragi parinti,frati si surori ai Bisericii lui Hristos.

A sosit timpul marii ispitiri si a alegerii caii: calea Adevarului lui Hristos sau calea duhului vremii acesteia, a duhului lepadarii, a stapanitorului intunericului acestui veac, care va veni pe pamant, a duhului lui antihrist - satana.

Nu va lasati ademeniti de duhul lingusirii lui, fiindca el va amagi, dupa cum se spune in Apocalipsa, chiar si pe cei alesi: pe oamenii profund credinciosi si chiar pe cei purtatori de har, arhipăstori si păstori.

Dumnezeu, din cand in cand, ne incearca: oare cu adevarat noi Il iubim pe El si-I suntem credinciosi Lui? Si de la noi se cere o asemenea incercare si noi Ii marturisim credinta noastra pana la varsarea sangelui.

Este o grea incercare atunci cand iubitii nostri arhipăstori nu sustin lupta noastra si din greseala aleg calea cea nedreapta si ne impun sa procedam la fel. Noi trebuie sa raspundem cu cuvintele apostolilor, cand sinedriul le interzicea sa propovaduiasca despre numele lui Hristos: Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni.

In Biserica Veche, sinedriul a ajuns pana la impotrivirea lui Dumnezeu, dar sa nu dea Dumnezeu sa ajungem si noi in timpurile de azi... Este o mare neliniste pentru noi ca arhipastorii nostri aleg o alta cale. Nu va descurajati, intre ei sunt nu putini care au ramas credinciosi căii Adevarului lui Hristos. Astfel de exemplu, sunt cunoscute mai multe soboare ale ,,lupilor", decat sfinte soboare: Ai exemplu cand turcii - musulmani se apropiau si amenintau cea de a doua Roma - Constantinopolul, Sinodul Bisericii Ortodoxe elene s- a dus la catolici, cautand la ei aparare, si toti ierarhii au semnat impreuna cu ei unirea florentină si au inceput sa-l pomeneasca pe papa. Si doar un singur arhiereu nu a semnat unirea cu catolicii - acesta era Marcu al Efesului, si Duhul Sfant era cu el, iar nu cu sinodul. Patriarhul si toti episcopii s- au alaturat lui si si - au indreptat greseala.

Iar calea Adevarului lui Hristos ne duce pe noi la Hristos. Chiar daca prin lipsuri, prigoniri si chinuri - ne duce spre mantuire, spre raiul dulcetii si viata vesnica intru Hristos Iisus.
Nu va intristati si incurajati-va, iubiti intru Hristos Iisus. Domnul ne mangaie, zicand: Nu te teme, turma mica, Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacului. Amin.

Fratilor intru Hristos, pentru noi cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos suna deosebit: Fii credincios Mie pana la moarte si-ti voi da tie cununa vietii. Amin

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA