vineri, 15 iulie 2011

Proiect caritabil ,,Prietenie între familii” la Parohia Ersig



Începând din anul 2009 la parohia Ersig cu binecuvântarea chiriarhului Eparhiei Caransebeşului, P.S.S. Lucian Mic şi prin purtarea de grijă a preotului paroh Dragoş Vasile Capotă, se desfăşoară o bogată activitate filantropică şi de întrajutorare a familiilor sărace din cuprinsul acestei comunităţi, care însumează aproximativ 70% din numărul credincioşilor ce trăiesc la Ersig.
Aceste activităţi îşi au debutul în colaborarea cu Organizaţia danezo-română Rumaeniensprojektet cu sediul în Lugoj, având ca reprezentant şi persoană de contact pe doamna Mihaela Teodorescu.
După ce parohia Ersig a fost vizitată de un grup de peste 40 de persoane venite din Danemarca, între care şi preşedintele organizaţiei, care au constatat nevoile şi condiţiile în care traiesc aceste familii cu posibilităţii financiare şi materiale modeste, s-a purces la derularea Proiectului umanitar ,,Suflet pentru suflet”, demers prin care familiilor din Ersig, indiferent de confesiune, le-au fost trimise periodic ajutoare constând în articole de îmbrăcăminte, uz casnic şi încălţăminte.
De distribuirea acestor ajutoare s-a ocupat personal preotul ajutat de consilierii parohiali şi reprezentanţi ai organizaţiei.
Preşedintele Organizaţiei Rumaeniensprojektet bucurându-se de o bună colaborare cu membrii Consiliului parohial şi preotul paroh, a propus dezvoltarea unui nou proiect caritabil începând cu anul 2011, intitulat sugestiv ,,Prietenie între familii”, iniţiativă prin care 5 familii (pentru început) din Ersig să fie ajutate lunar de către 5 familii din Danemarca cu produse alimentare în valoare de 80 de lei fiecare, urmând ca în viitor numărul familiilor susţinute financiar de partea daneză să crească treptat în funcţie de familile donatoare din Danemarca.
Tot prin intermediul acestui proiect familiile donatoare din Danemarca vor avea posibilitatea vizitării periodice a ,,familiilor prietene” din Ersig.
În cadrul Parohiei Ortodoxe din Ersig se impunea implementarea unor asemenea proiecte sociale, întrucât această comunitate este mică din punct de vedere demografic, numărând doar 56 de familii ortodoxe, iar posibilităţiile financiare fiind modeste, majoritatea locuitorilor trăind din pensii şi ajutor social.
Suntem recunoscători Organizaţiei daneze Rumaeniensprojektet pentru susţinere şi colaborare şi dăm slavă bunului Dumnezeu datorită acestei oportunităţi, mulţumind Maicii Domnului, ocrotitoarea şi binefăcătoarea parohiei noastre, pentru purtarea de grijă faţă de aceste familii nevoiaşe.
Mulţumim toturor acelora care şi-au deschis inima şi şi-au aratat mărinimia sufletească spre creştinii din Ersig şi îi încredinţăm de dragostea, preţuirea şi recunoştinţa noastră şi de purtarea în rugăciune.
Preot – paroh drd. Dragoş Vasile Capotă

Un comentariu:


O, iarta-mi te rog Doamne, atatea rugaciuni
Prin care-Ti cer doar paine si paza si minuni
Caci am facut adesea din Tine robul meu
Nu eu sa ascult de Tine, ci Tu de ce spun eu
In loc sa vreau eu, Doamne, sa fie voia Ta
Iti cer, Iti cer intr-una sa faci Tu voia mea,
Iti cer sa alungi necazul, sa-mi lasi un loc in rai
Si sa-mi slujesti in toate sa-mi dai, sa-mi dai, sa-mi dai
Gindindu-ma ca daca Iti cint si Te slavesc
Am drept sa-Ti cer intr-una sa faci tot ce-mi doresc
O, iarta-mi felul acesta nebun de-a ma ruga
Si invata-ma ca altfel sa stau in fata Ta
Nu tot cerindu-Ti Tie sa fii tu robul meu
Ci Tu cerindu-mi mie, iar robul sa fiu eu
Sa inteleg ca felul cel bun de a ma ruga
E sa doresc ca-n toate sa fie voia Ta!

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA