duminică, 24 decembrie 2017

CRĂCIUNUL

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!".



CRĂCIUNUL ESTE O BUCURIE de nedescris in suflet. Tu cauta-i pe toti cei dragi ai tăi si imparte bucuria cu ei (si toti avem oameni dragi, pentru ca Dumnezeu ne-a adus din nefiintă la fiintă, din iubire). CRACIUNUL ESTE COMUNIUNE DE IUBIRE cu Dumnezeu (prin Spovedanie, Impărtăsanie si Nasterea Lui de Crăciun, in sufletele noastre in chip virtual). CRĂCIUNUL ESTE IERTARE, fiindcă Iisus Hristos a luat Trup din Fecioara Maria ca in acest Trup sa ispăsească păcatele neamului omenesc, ca să ne ierte Dumnezeu. De aceea, dacă ai dusmani iartă-i, roagă-te pentru ei, iubeste-i (numai iubindu-i pe vrăjmasi implinim porunca iubirii). CRĂCIUNUL ESTE PACE, fiindcă se naste Impăratul Păcii Iisus Hristos si de aceea să te impaci cu toti, să nu fii certat cu nimeni (să ai pace cu Dumnezeu, pace cu cei toti oamenii si pace cu constiinta ta). CRĂCIUNUL ESTE SFINTENIE si dacă ai păcate (si toti avem păcate dupa cuvantul lui Iov: "O zi de-ar fi viata omului si face multe pacate"), mergi si impacă-te cu Dumnezeu prin Sfanta Taină a spovedaniei, mărturisindu-ti păcatele cu sinceritate si cu cainta. CRĂCIUNUL ESTE MILA, si pentru că Dumnezeu s-a milostivit spre noi, atunci si noi să fim milostivi cu semenii nostrii, fiindcă "Mila biruieste Judecata".

Biserica Sfintilor Petru si Pavel - Mihail si Gavril: Sfanta Liturghie - 24 decembrie - 2017





Ap. Evrei 11, 9-10; 32-40
Fraţilor, Avraam, prin credinţă, a locuit vremelnic în pământul făgăduinţei, ca într-un pământ străin, locuind în corturi cu Isaac şi cu Iacov, cei dimpreună moştenitori ai aceleiaşi făgăduinţe; căci aştepta cetatea cu temelii puternice, al cărei meşter şi lucrător este Dumnezeu. Şi ce voi mai zice? Căci timpul nu-mi va ajunge, ca să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftae, de David, de Samuel şi de prooroci, care, prin credinţă, au biruit împărăţii, au făcut dreptate, au dobândit făgăduinţele, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuţişul sabiei, s-au împuternicit, din slabi ce erau s-au făcut tari în război, au întors taberele vrăjmaşilor pe fugă. Unele femei şi-au luat pe morţii lor înviaţi. Iar alţii au fost chinuiţi, neprimind izbăvirea, ca să dobândească mai bună înviere; alţii au suferit batjocură şi bici, ba chiar lanţuri şi închisoare. Au fost ucişi cu pietre, au fost puşi la cazne, au fost tăiaţi cu fierăstrăul, au murit ucişi cu sabia, au pribegit în piei de oaie şi în piei de capră, lipsiţi, strâmtoraţi, rău primiţi. Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, şi în munţi, şi în peşteri şi în crăpăturile pământului. Şi toţi aceştia, mărturisiţi fiind prin credinţă, n-au primit făgăduinţa pentru că Dumnezeu rânduise pentru noi ceva mai bun, ca ei să nu ia fără noi desăvârşirea.
Ev. Matei 1, 1-25
Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac, Isaac a născut pe Iacob, iar Iacob a născut pe Iuda şi pe fraţii lui. Iuda a născut pe Fares şi pe Zara din Tamar, iar Fares a născut pe Esrom; Esrom a născut pe Aram. Aram a născut pe Aminadav, Aminadav a născut pe Naason, iar Naason a născut pe Salmon. Salmon a născut pe Booz din Rahav; Booz a născut pe Obed din Rut; Obed a născut pe Iesei, iar Iesei a născut pe David împăratul.
David împăratul a născut pe Solomon din femeia lui Urie; Solomon a născut pe Roboam; Roboam a născut pe Abia, iar Abia a născut pe Asa. Asa a născut pe Iosafat; Iosafat a născut pe Ioram, iar Ioram a născut pe Ozia. Ozia a născut pe Ioatam; Ioatam a născut pe Ahaz, iar Ahaz a născut pe Ezechia. Ezechia a născut pe Manase; Manase a născut pe Amon; Amon a născut pe Iosia, iar Iosia a născut pe Iehonia şi pe fraţii lui, la strămutarea în Babilon. Iar după strămutarea în Babilon, Iehonia a născut pe Salatiil;

Mai multe cititi aici :

Biserica Sfintilor Petru si Pavel - Mihail si Gavril: Sfanta Liturghie - 24 decembrie - 2017:


”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.”

(Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA