marți, 28 februarie 2017

RUGĂCIUNI LA POSTUL MARE

Ai păcătuit? Intră în biserică, spune lui Dumnezeu: "Am păcătuit!". Nu-ti cer nimic altceva decât numai aceasta. Dumnezeiasca Scriptură spune: "Spune tu păcatele tale întâi, ca să te îndreptezi”(Isaia 43,26). Spune păcatul, ca să scapi de păcat! Nu-i nevoie pentru asta nici de oboseală, nici de şiruri de cuvinte, nici de cheltuială de bani, nici de altceva de acest fel. Spune un cuvânt, fii sincer fată de păcat şi spune: "Am păcătuit!





                Dumnezeu si Maica Domnului să te binecuvanteze in toată ziua si tot lucrul tău. 

Să nu uiti că in timpul postului, ISPITELE SUNT MAI MULTE SI MAI MARI DECAT IN AFARA POSTULUI. Un Sfant Părinte spunea ucenicului său: "Incearcă să te apropii de Dumnezeu (prin Post, Rugăciune si Fapte bune), si-i vei vedea pe draci!", adică, cu cat nevointa este mai mare, cu atat si ispitele sunt mai mari. Dumnezeul nostru, Iisus Hristos, "Cel viu si Nemincinos" ne-a promis că va fi cu noi pană la sfarsitul veacurilor (Matei 28:19) si stim că El nu ingăduie peste noi ispite mai mari decat am putea duce, asadar să cântam cu totii: "Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri si vă plecati, căci cu noi este Dumnezeu!". 
      Cu rugăciunea vamesului in inimă, cu pocăinta fiului risipitor in suflet si cu suspinul lui Adam in minte, să urcăm treptele Postului Mare, incet, veseli, fără frică, tari in credintă, plini de nădejde, indemnandu-ne unii pe altii la bună nevointă! Deci:
Posteste, Rabdă-i pe toti, Taci, Smereste-te, Iartă-i pe toti si chiar si pe vrăjmasii tăi si iubeste-i, cand treci pe langă o Biserică, intră si spune cateva rugăciuni, miluieste-i pe "Lazării lumii" după putere si din toată inima, fiindcă nu contează CAT DAI, ci, CUM DAI, fiindcă milostenia spală MULTIME DE PĂCATE si MILA BIRUIESTE JUDECATA! Amin.


                                                                                                                                            Preot Ioan.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA