duminică, 8 iunie 2014

MAICA DOMNULUI: Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt sau Rusaliile

MAICA DOMNULUI: Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt sau Rusaliile

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

Astazi am avut o zi superba , calduroasa ...de vara ...La biserica ce pot sa mai spun ,o frumusete ,nu sti de ce sa te bucuri mai mult , de Trilul pasarelelor care canta in copaci la Altarul de vara , sau de glasul corului bisericii...de glasul preotilor nostrii ,nu am cuvinte sa va spun...va invitam sa vedeti o slujba la noi la biserica ca sa va convingeti...Am sa atasez si cateva poze ...portile bisericii erau
impodobite cu crengute de tei , in biserica pe jos era iarba si crengute mici de tei...din care credinciosii faceau coronite si impreuna cu spicele (ce au fost sfintite de preotii nostrii ), le-au dus acasa si le-au pus la icoane ,unde le tin pana anul viitor cand le vor schimba cu altele noi.
Eu in fiecare an le pun intr-o punga si cand merg la mama la sat le arunc in foc, nu e bine sa fie aruncate la gunoi deoarece sant sfintite...



IMPARATE CERESC MANGAIETORULE ,  DUHUL ADEVARULUI ,CARE PRETUTINDENEA ESTI SI TOATE LE IMPLINESTI , VISTIERUL BUNATATILOR SI DATATORULE DE VIATA VINO SI TE SALASUESTE INTRU NOI , SI NE MANTUIESTE BUNULE SUFLETELE NOASTRE..

Continuarea aici...
 http://babylenuta.blogspot.ro/2014/06/sarbatoarea-pogorarii-duhului-sfant-sau.html

Rugaciune pentru pogorarea Sfantului Duh




        Duhule Sfânt, Dumnezeule Viu, Veşnic, Atotfăcător şi Iubitor de oameni, vino şi nu ne lăsa pe noi păcătoşii să cădem în prăpastia păcatelor, ci scapă-ne de tot ce ne îndepărtează de Tine! Vino, Duhule Sfânt, şi întăreşte-ne credinţa, smereşte-ne şi cu răbdare îndreaptă-ne pe calea cea bună a învăţăturii Sfintei Evanghelii, propăvăduită de Domnul Iisus Hristos! Te rugăm vino, fă-ţi lăcaş sfânt în inimile noastre şi înmulţeşte în ele iubirea sfântă pentru Tine! Vino, Doamne, binecuvintează puterea cea bună din noi şi acoperă-ne cu Harul Tău, ca înţelepţindu-ne să lucrăm cele bune în tot restul vieţii! Vino, Duhule Sfânt şi Te sălăşluieşte întru noi, ca înarmaţi cu Puterea Ta Sfântă şi cu minunata Învăţătură Cerească să mergem pe calea mântuirii, înfăptuind în toate Voia Ta! Vino Doamne, în inimile noastre, că Te iubim, Te slăvim, Te preacinstim şi Îţi mulţumim pentru toate! Amin!

Duhule Sfânt, Doamne Dumnezeule Cel Preamărit, Slăvit şi închinat, Te rugăm coboară Harul Tău cel Sfânt, Lumina şi Puterea Ta peste noi, ca înţelepţindu-ne, să lucrăm cele bune în tot restul vieţii şi să-Ţi cântăm cu drag: Aliluia! Aliluia! Aliluia!







Dumnezeule Cel Sfânt, sfinţeşte-ne şi ajută-ne pe noi
Dumnezeule Cel Preaînalt, auzi rugăciunile noastre!
Dumnezeule Cel Veşnic, ajută-ne să fim cu Tine în veşnicie!
Dumnezeule Cel Milostiv, milostiveşte-Te spre noi!
Dumnezeule Cel Atotfăcător, Voia Ta să fie peste toţi şi peste toate!
Dumnezeule Cel Prealuminat, luminează-i şi pe cei din veac adormiţi!
Dumnezeule Duhule Sfânt, pogoară Puterea Ta Sfântă peste noi, robii Tăi cei păcătoşi!

  DUHUL CEL IUBITOR DE OAMENI AL LUI HRISTOS să Se pogoare astăzi şi în cămara sufletelor noastre, depărtând toate urmele nedorite lăsate de furtuna patimilor, curăţind şi sfinţind cu puterea Sa dumnezeiască locaşurile inimilor şi ştergând din minte întipărirea gândurilor deşarte. Ca văzând cu ochii gândurilor de pe cerul inimii coborând flăcările înţelegătoare ale darurilor dumnezeieşti să slăvim cu bucurie pe Dăruitorul a toată bogăţia înţelepciunii celei de sus strigându-I într-un glas : ,,Vino, Mângâietorule, Duhule Sfinte, şi Te sălăşluieşte întru noi! “.

Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA