miercuri, 21 mai 2014

Sfintii Imparati Constantin si Elena

 Sfintii Imparati Constantin şi Elena, considerati "intocmai cu apostolii", gratie rolului lor foarte important in istoria crestinismului, sunt sărbătoriţi în fiecare an, pe 21 mai. 


Dacă începi ziua cu Dumnezeu, atunci această zi va fi una sfinţitoare, binecuvântată, fericită. Dacă începi ziua cu Răul, atunci această zi va fi disperată, dezgustătoare, spurcată. Să ne trezim cu gândul la Dumnezeu şi să adormim cu rugăciunea în minte.

Eu astazi am inceput ziua cu Dumnezeu, dimineata am fost la Sfanta Liturghie , si seara am incheiat-o tot cu Dumnezeu ,dupa amiaza la noi la Biserica s-a citit acatistul Sfintilor Imparati Constantin si Elena , apoi a inceput Sfantul Maslu .

A fost foarte multa lume ,ca de obicei , azi  fiind zi de lucru ...dar  fiind asa mare sarbatoare , multi crestini au venit sa se roage Sfintilor Imparati Constantin si Elena ...Dimineata  Sfanta Liturghie s-a tinut afara in Altarul de vara ...a fost foarte frumos ..iar slujbele de seara in biserica...
 






 Troparul Sfinţilor Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena, glasul al 8-lea:

Chipul Crucii Tale pe cer văzându-l şi ca Pavel chemarea nu de la oameni luând, cel între împăraţi Apostolul Tău, Doamne, împărăteasca cetate în mâinile Tale o a pus. Pe care pazeşte-o totdeauna în pace, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Unule Iubitorule de oameni.

Cel ce chipul Crucii strălucind pe cer mai mult decît soarele l-ai văzut şi biruinţa semnului Domnului bine ţi-a descoperit, cu care într-armîndu-te pe toţi vrăjmaşii i-ai biruit, acum şi nouă celor ce ne plecăm genunchii înaintea icoanei tale, Sfinte Împărate Constantin, dă-ne nouă, împreună cu buna ta maică, Împărăteasa Elena, ajutor, celor ce cîntăm vouă: Bucuraţi-vă, părinţii creştinilor!


La biserica noastra in fiecare  miercuri se serbeaza  slujba Sfantului  Maslu , slujbe foarte bune pentru sanatate ...
Va atasez cateva poze facute astazi...Doamne ajuta !




Bunul Dumnezeu sa ne asculte rugaciunile si sa ne binecuvanteze pe toti ... si Sfintii Constantin si Sfanta Elena , mama lui sa mijloceasca pentru noi ,ca sa ne fie iertate pacatele ...


Arhivă blog

"Celui sarac ii lipsesc multe,celui lacom ii lipsesc toate."(Seneca)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

CITATUL ZILEI

PSALTIREA